Xiaomi lanseaza workshopul de fotografie jurnalistica "Masterpiece in Sight"
3/35414
calendar_month 26 Oct 2023, 19:32


25 de studenti vor participa la un workshop practic si teoretic, la finalul caruia pot castiga granturi in valoare unitara de 1.000 de dolari

Xiaomi Romania, in parteneriat cu Asociatia Studentilor la Comunicare - Universitatea din Bucuresti, lanseaza primul sau proiect de educatie in fotografie jurnalistica adresat studentilor din Romania. 25 de studenti au sansa de a participa la un workshop practic si teoretic intensiv. La finalul workshopului, participantii pot castiga granturi in valoare unitara de 1.000 de dolari pentru a-si pune bazele portofoliului personal. 

Workshopul se adreseaza studentilor pasionati de domeniul fotojurnalismului si ofera atat informatii tehnice, cat si despre compozitie si alte elemente de baza ale fotografiei, precum si o componenta practica. Accesul la workshop este limitat, accesibil doar pe baza de portofoliu, conform regulamentului campaniei. 

Xiaomi a lansat anul acesta cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, doua modele dezvoltate in parteneriat cu Leica pentru a sustine experienta fotografica a utilizatorilor. Performantele camerei si implicarea Xiaomi in domeniul artelor vizuale si al fotojurnalismului au inspirat lansarea primului proiect de educatie in fotografie jurnalistica derulat de brand in Romania. 

„La nivel global, odata cu lansarea noii serii de smartphone-uri, Xiaomi si-a asumat misiunea de a contribui, prin educatie, la dezvoltarea artelor vizuale. Ma bucur sa ne aliniem acestei misiuni si in Romania, printr-o initiativa unica in regiune, si sa contribuim prin cele mai bune asseturi ale noastre – tehnologia si experienta globala in fotografie – si prin dedicarea unor parteneri locali puternici la educarea noii generatii de studenti”, a declarat Gina Gavriliu, Marketing Manager Xiaomi Romania.
 
Sub conceptul „Masterpiece in sight”, studentii pornesc in cautarea povestile celor mai cunoscute zone ale Bucurestiului, pe care le scriu prin lentila noilor modele Xiaomi 13T si Xiaomi 13T Pro. La final, fiecare student inscrie in concurs unul dintre cadrele surprinse in timpul workshopului pentru sansa de a castiga unul dintre cele trei granturi in valoare unitara de 1.000 de dolari, in urma evaluarii juriului compus din mentorii proiectului, fotojurnalistii Ioana Moldovan si Andrei Pungovschii, si Lector Univ. Dr. Alexandra Bardan. 

„Suntem incantati sa fim parte a acestei initiative inovatoare care ofera studentilor posibilitatea de a se dezvolta intr-un domeniu atat de dinamic. Colaborarea cu Xiaomi ne ofera o oportunitate unica de a incuraja creativitatea si pasiunea pentru arta vizuala in randul studentilor pe care ii reprezentam. Suntem nerabdatori sa vedem pozele pe care le vor face acestia in cadrul acestui eveniment”, a declarat Ciprian Lazar, Presedinte Asociatia Studentilor la Comunicare – Universitatea din Bucuresti.

Proiectul se desfasoara in perioada octombrie-noiembrie.