Vezi tot, simti tot! Panasonic prezinta JZ2000, varf de gama TV OLED pentru 2021
7/7473
calendar_month 08 Ian 2021, 12:46

Panasonic anunta astazi lansarea JZ2000 - modelul de varf din categoria OLED pentru anul 2021, disponibil cu diagonale de 65 si 55 inchi.
Datorita reglajului conform standardelor Hollywood și a superbei acuratete a culorilor, televizoarele OLED au fost întotdeauna cea mai buna alegere pentru vizionarea filmelor și a serialelor TV de calitate superioara. Totodata, Panasonic face din modelul JZ2000 o excelenta alegere și pentru iubitorii jocurilor video datorita latentei foarte scazute și a compatibilitatii cu HDMI2.1 și standardele sale (VRR) – frecventa variabila de refresh și High Frame Rate (HFR) – frecventa înalta a cadrelor.
De asemenea, daca sunteti tipul de persoana care nu dorește sa-și piarda timpul cu multe reglaje, JZ2000 este alegerea ideala. Acest model are un nou procesor care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a identifica tipul de continut vizualizat și care optimizeaza automat imaginea și sunetul pentru a va permite sa va bucurati întotdeauna de cea mai buna experienta, fara niciun efort.

Adaugarea difuzoarelor laterale pe langa difuzoarele originale amplasate în sus ofera un sunet surround incredibil care îmbunatatește experienta de vizionare a filmelor, a transmisiunilor sportive sau a jocurilor video. Și, pentru ca acest model este dotat cu un panou OLED care ofera valori ale luminozitatii semnificativ îmbunatatite atat la varf cat și ca medie, panou realizat la comanda de Panasonic, JZ2000 devine astfel un dispozitiv integrat uimitor.

Yasushi Murayama, directorul Diviziei de strategie a produselor audio-video Panasonic, declara ca: ”JZ2000 este un simbol a ceea ca Panasonic intentioneaza sa obtina. Avand în vedere superba acuratete a culorilor, care face televizoarele Panasonic ideale pentru vizionarea filmelor, dorim sa îmbunatatim experienta utilizatorilor și în alte domenii cum ar fi jocurile video. Cu ajutorul inteligentei artificiale, ne dorim ca utilizatorii noștri sa se bucure de cea mai buna imagine și de cel mai bun sunet prin intermediul setarilor automate. Scopul nostru este sa asiguram clientilor noștri oportunitatea de a experimenta în mod real continutul lor favorit. Fie ca vizioneaza filme, jocuri video, transmisiuni sportive sau orice alt continut, ne dorim ca ei sa se bucure de experiente audio video superioare care sa-i satisfaca pe deplin.

PROCESORUL HCX PRO AI & MODUL AUTO AI

Televizorul JZ2000 va include noul model de procesor, numit HCX Pro AI, terminatia AI mentionand capacitatile de inteligenta artificiala ale acestuia.

Noul HCX Pro AI ajuta la obtinerea unei experiente optime a utilizatorilor, detectand cu exactitate tipul de continut vizualizat: cinema, sport, muzica, discurs, etc și apoi ajustand automat atat calitatea imaginii cat și a sunetului.

Procesorul HCX Pro AI poate identifica în timp real continutul care este redat, analizand imaginea în fiecare secunda. În zona de inteligenta artificiala din procesor, imaginea este comparata cu o librarie de continut divers, pe care procesorul l-a învatat deja, pentru a optimiza atat imaginea cat și sunetul pentru acel tip de continut.

Daca procesorul detecteaza ca urmariti de exemplu fotbal, el ajusteaza calitatea imaginii pentru a afișa iarba într-o culoare cat mai aproape de cea reala, jucatorii cat mai realist și va regla sonorul pentru a va simti ca pe stadion. Daca însa detecteaza ca vizionati un film, procesorul va oferi culorile cele mai precise, bazate pe colaborarea pe termen lung cu industria de film de la Hollywood și va seta calitatea imaginii pentru o experienta cinematica pe care o așteptati de la un televizor Panasonic.
Modulul de inteligenta artificiala a fost pregatit o lunga perioada de timp, cu peste 1 milion de secvente de continut pentru a permite majoritatii clientilor noștri sa se bucure de continutul favorit cu o optimizare perfecta a setarilor imaginii și sunetului, fara a pierde timpul în detalii tehnice.ÎMBUNaTatIRI PENTRU EXPERIENtA CU JOCURILE VIDEO

Datorita performantei pe care procesorul HCX Pro AI o ofera, Panasonic a redus simtitor latenta pentru jocurile video. Latenta (cunoscuta ca și întarzierea comenzii) se refera la intervalul de timp dintre apasarea unui buton pe consola de jocuri sau joystick, pana cand rezultatul este afișat pe ecran. JZ2000 reduce latenta pana la o valoare situata la cel mai mic nivel din industria OLED. Acesta reducere a latentei este rezultatul unor îmbunatatiri tehnologice semnificative aduse de Panasonic.

Aceste îmbunatatiri ale latentei sunt o componenta cheie a modului ”Game Mode Extreme” care va fi disponibil la JZ20000. Modul ”Game Mode Extreme” detine urmatoarele componente:  • Latenta redusa


  • Compatibilitate cu HDMI2.1 și standardele sale (VRR) – frecventa variabila de refresh și High Frame Rate (HFR) – frecventa înalta a cadrelor


  • Un mod dedicat de afișare a imaginii pentru jocuri video ”game mode”


  • Compatibilitate cu HDMI Power Link, care va îmbunatati experienta și ușurinta în utilizare a televizoarelor Panasonic împreuna cu dispozitive incompatibile cu stadardul CEC, cum ar fi top box-uri mai vechi sau calculatoare.Modul ”Game Mode Extreme” va oferi o experienta fluida de gaming pe JZ2000, care devine astfel un display ideal atat pentru profesioniști cat și pentru iubitorii jocurilor video.

ÎMBUNaTatIRI AUDIO

JZ2000 extinde limitele posibilului pentru un dispozitiv all-in-one oferind o experienta audio uimitoare odata cu calitatea incredibila a imaginii.

JZ2000 contine difuzoare orientate în lateral, în plus fata de cele orientate în sus, care erau prezente la predecesori sai. Ansamblul complet, numit ”360° Soundscape Pro” este capabil sa reproduca experiente audio imersive Dolby Atmos. Sistemul de difuzoare multiple, orientate în sus, lateral și în fata asigura spatialitatea sunetului din continutul Dolby Atmos.

Adaugarea mai multor difuzoare permite ca JZ2000 sa reproduca sunete directionale la un nivel nemaiîntalnit, oferindu-le spectatorilor o senzatie reala de imersiune. Daca aceștia urmaresc filme, vor experimenta un sunet surround cinematic. În cazul sporturilor, spectatorii vor avea senzatia accentuata ca se afla pe stadion. JZ2000 reproduce un continut puternic, dinamic și completat de un bas puternic. Întregul sistem audio a fost dezvoltat cu sustinerea inginerilor de la Technics, apreciata divizie de sunet a Panasonic, fiind certificat ”Tuned by Technics”.

UN PANOU OLED PERSONALIZAT

Ca și predecesorii sai, JZ2000 detine panoul OLED proprietar Panasonic, Master HDR OLED Professional Edition, ceea ce înseamna ca televizorul OLED JZ2000 este net superior oricarui competitor OLED din piata atunci cand vorbim de luminozitate.

Panoul OLED Master HDR Professional Edition a fost personalizat exclusiv de specialiștii diviziei de cercetare Panasonic. În acest fel s-a obtinut un control sporit al parametrilor care influenteaza calitatea imaginii. Comparat cu televizoare OLED obișnuite, panoul OLED Master HDR Professional Edition ofera valori superioare ale luminozitatii maxime și medii, producand imagini cu o zona dinamica extinsa, care depașește orice alt televizor OLED cand se afișeaza continut HDR.

AJUSTAT LA HOLLYWOOD PENTRU COMPATIBILITATE


Noul televizor OLED JZ2000 reprezinta combinatia acuratetei tehnice Panasonic posibile datorita expertizei japoneze cu abilitatile recunoscute de calibrare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.
Stefan Sonnenfeld, fondatorul și CEO-ul Company 3, este un colaborator de încredere a celor mai buni producatori de film din lume. Sonnenfeld este unul din putinii artiști de renume care au utilizat puterea colorizarii pentru a spune povești și a comunica emotii. Supranumit de NPR ”un Da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld și-a folosit abilitatile lui de specialist în colorizare la cele mai faimoase și aclamate filme din ultimii ani: A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele. Ca și alti specialiști în colorizare, el utilizeaza ecrane Panasonic pentru monitoarele de referinta în activitatea sa zilnica. Televizoarele OLED Panasonic sunt larg utilizate în studiouri și companii de post productie.

JZ2000 este compatibil cu o multitudine de formate HDR, cum ar fi: Dolby Vision IQ,
Dolby Vision, Filmmaker Mode, dar și HLG Photo, formatul de imagini statice care
aduce fotografia în universul HDR.

Referitor la Filmmaker Mode, Panasonic a completat acest standard cu optiunea “Intelligent Sensing”, care ajusteaza dinamic imaginea în functie de nivelul luminii ambientale.

Dolby Vision IQ extinde beneficiile aduse de Dolby Vision dincolo de capacitatile HDR, optimizand calitatea imaginii experimentata de spectator, indiferent de lumina ambientala sau tipul de continut, totul fara ca utilizatorii sa atinga telecomanda.

JZ2000 suporta modul HDR10+ Adaptive, care adapteaza dinamic continutul HDR la conditiile de iluminare ale camerei, pastrand intentia creativa în orice conditie, întuneric sau lumina puternica, fara pierderea detaliilor sau a contrastului.

ÎMBUNaTatIRI ALE MY HOME SCREEN 6.0


JZ2000 detine cea mai noua versiune a sistemului de operare My Home Screen 6.0, realizat de Panasonic și apreciat la nivel înalt. Noua versiune aduce cele mai considerabile îmbunatatiri ale ergonomiei.

My Scenary va permite sa alegeti o selectie de imagini și filme odihnitoare sau sa personalizati acest continut pentru a reflecta starea dumneavoastra sau momentul zilei. Este un instrument perfect pentru ședinte de mindfulness sau chiar pentru a va ajuta sa adormiti. În plus fata de fotografiile din LUMIX CLUB, care exemplifica frumusetile Japoniei, am colaborat și cu LoungeV Studio (www.loungev.com) pentru a va oferi cele mai frumoase filme care sa va relaxeze dupa o zi de lucru.

Dual Bluetooth Connection permite televizorului vostru sa transmita sunetul catre doua dispozitive Bluetooth simultan. De exemplu puteti urmari alaturi de cel drag un film noaptea tarziu, folosind caști Bluetooth, fara sa deranjati somnul copiilor.

Interfata de utilizator a fost îmbunatatita pentru a permite acces rapid la cele mai utilizate setari de imagine, sunet sau altele.

JZ2000 este compatibil cu principalele servicii de comanda vocala, permitand utilizatorilor sa acceseze anumite functii importante ale televizorului, folosind doar vocea.  • Noul procesor HCX Pro AI permite auto optimizarea calitatii imaginii și a sunetului, în functie de continutul vizualizat


  • Modul Game Extreme ofera o reducere semnificativa a latentei, îmbunatatind experienta pentru jocuri video, în plus fata de compatibilitatea cu HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) – frecventa variabila de refresh și High Frame Rate (HFR) – frecventa înalta a cadrelor


  • Difuzoare incluse, orientate lateral și în sus, care ofera o experienta superba de sunet surround și experiente de sunet imersiv cu modul Dolby Atmos®


Tuned by Technics”: sistemul de sunet dezvoltat cu ajutorul inginerilor de la Technics, apreciata divizie de sunet a Panasonic.  • Panoul OLED realizat la comanda dupa specificatiile industriei de la Hollywood, editia Master Professional Edition, ofera mai multa luminozitate în comparatie cu televizoarele OLED obișnuite


  • Mai multe îmbunatatiri aduse interfetei My Home Screen, incluzand my Scenery și conexiune Blootooth duala