hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Totul despre Samsung Galaxy NX, noua camera cu Android

Totul despre Samsung Galaxy NX, noua camera cu Android

calendar_month 26 Iun 2013, 14:00
Samsung Galaxy NX este a doua camera foto cu Android lansata in noua serie Samsung de aparate foto, dupa Samsung Galaxy Camera. Specificatiile Samsung Galaxy NX sunt mult mai impresionante.
Cu aspect de DSLR, camera este un aparat digital mirrorless si are cateva diferente importante fata de celelalte lansari din seria NX sau de hibridul intre camera si smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom.

Senzorul de 20,3MP subliniaza puterea substantial mai mare a gadgetului fata de chiar si cele mai avansate camere de smartphone. Samsung Galaxy NX are un ecran tactil LCD de 4,8 inci. Decizia de a folosi LCD in loc de AMOLED poate parea ciudata, dar tehnologia clasica ofera o imagine mai buna in lumina directa a soarelui.
Samsung Galaxy NX utilizeaza un senzor APS-C, cu ISO de la 100 la 25.600, iar captura video este la fel de buna, full HD 1080p la 25fps. Spre deosebire de alte incercari de a crea un hibrid capabil intre smartphone si camera foto, Galaxy NX va avea disponibil un numar mare de obiective, chiar si unul special pentru captura de imagini si video 3D, insa camera va fi compatibila doar cu obiectivele Samsung.

Puterea de procesare a Samsung Galaxy NX este asigurata un procesor ARM quad-core la 1,6GHz, cel mai probabil Exynos 4 Quad, practic acelasi chipset utilizat de Galaxy Note 8.0.
Specificatiile Samsung Galaxy NX includ memorie RAM de 2GB si spatiu de stocare 16GB, ce poate fi extins prin card microSD. Optiunile de conectivitate pornesc de la Wi-Fi si Bluetooth 4.0 si vor oferi chiar si 3G/4G.

Samsung Galaxy NX va rula Android 4.2 Jelly Bean, usor modificat.
Optiunea Smart Mode, care face sugestii cu privire la setari pentru fotografii amatori, este binevenita, dar gadgetul va avea acces si la toate aplicatiile din Google Play. Astfel, fotografiile facute vor putea fi incarcate pe loc in cloud, in Google Drive, Dropbox sau pe Flickr.
Samsung nu a anuntat deocamdata nici pretul, nici data de lansare a noului gadget, dar cele mai multe camere foto Samsung NX fara Android costa peste 600 dolari. Galaxy NX ar putea fi disponibila insa si prin operatorii telecom, la pret redus, cu un abonament de internet mobil.

Sursa: ExtremeTech 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?