Tot ce trebuie sa stii despre teleobiectivul Panasonic LUMIX S 100mm F2.8 MACRO (S-E100)
3/35868
calendar_month 09 Ian 2024, 18:08


Panasonic ne prezenta obiectivul LUMIX S 100mm F2.8 MACRO (S-E100) bazat pe standardul sistemului L-Mount.

Cu un nou design optic si un motor liniar Dual Phase dezvoltat recent, noul LUMIX S 100mm este cel mai mic si mai usor* teleobiectiv mediu macro cu distanta focala fixa din lume, cantarind aproximativ 298g.

Acest design usor si compact permite o mobilitate si o flexibilitate de neegalat intr-o varietate de scenarii de lucru. Beneficiind de un nou mecanism de focalizare, obiectivul obtine performante superioare de urmarire cu autofocalizare rapida si precisa.

Pe langa fotografiile de aproape in marime naturala date de distanta focala de 100 mm, noul obiectiv produce portrete impresionante, unice pentru teleobiectivele medii, folosind diafragma mare pentru a surprinde imagini de inalta rezolutie cu un bokeh uimitor.

In plus, obiectivul functioneaza silentios, datorita motorului liniar nou dezvoltat, iar fenomenul "focus breathing" este suprimat, ceea ce il face ideal pentru inregistrarea video. Ofera, de asemenea, un control al diafragmei in micropas pentru schimbari fluide ale expunerii, precum si posibilitatea de a alege intre setarile de actionare liniara sau neliniara ale inelului de focalizare. Aceste caracteristici au devenit distinctive pentru obiectivele din seria LUMIX S.

Caracteristici principale

1. Cel mai mic si mai usor* teleobiectiv mediu macro cu distanta focala fixa din lume

- Design optic compact avansat, cu un nou sistem dublu de focalizare si un motor liniar “Dual Phase" nou dezvoltat.
- Potrivit pentru utilizarea intr-o varietate larga de situatii de fotografiere, datorita mobilitatii sale excelente, cum ar fi fotografiile de aproape in marime naturala sau portretele, specifice teleobiectivelor medii.

2. Rezolutie inalta si performanta fotografica remarcabila cu focalizare automata rapida si precisa

- Se distinge prin rezolutie inalta si performanta fotografica superioara in fiecare zona, de la centrul imaginii pana la margini
- Surprinde cu fidelitate fiecare detaliu al subiectului, creand in acelasi timp un bokeh unic pentru teleobiectivele medii macro.
- Performanta de autofocalizare rapida si precisa, cu urmarire excelenta a subiectilor in miscare si focalizare silentioasa
- Imbunatatirile aduse la detectarea si controlul inelului de focalizare permit o focalizare mai precisa atunci cand se realizeaza fotografii macro.

3. Functionalitate optima pentru productia video

- Functionare silentioasa datorita unui motor liniar "Dual Phase" nou dezvoltat.
- Suprima in mod eficient fenomenul "focus breathing", in care unghiul de vizualizare se modifica din cauza miscarilor in pozitia de focalizare.

*Incepand cu 8 ianuarie 2024. Dintre obiectivele interschimbabile pentru aparatele foto mirrorless full-frame compatibile cu AF si obiectivele macro cu un raport de marire de 1:1 cu o distanta focala de 90 mm sau mai mare.
L-Mount este o marca comerciala sau o marca inregistrata a Leica Camera AG.
Designul si specificatiile se pot modifica fara notificare prealabila.

sursa: panasonic.com/ro/Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?