hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Top - cele mai bune camere foto din 2011

Top - cele mai bune camere foto din 2011

calendar_month 19 Dec 2011, 12:00
Va prezentam un top cu cele mai bune dintre cele mai bune camere foto lansate in 2011. De la dSLR-uri si pana la camere compacte, anul acesta a adus pentru pasionatii de fotografie si pentru profesionisti o serie de aparate care au dus cu un pas mai departe calitatea imaginii.
Cei de la CNET au realizat un top care contine cate un reprezetantant al fiecarui segment de aparate foto, clasament pe care vi-l prezentam si noi.
1. Nikon D7000 (body only) - cel mai bun dSLR (pro)
Parti bune Pentru clasa sa, Nikon D7000 ofera o performanta excelenta. Controlul aparatului este simplificat fata de modelele anterioare sau mai bine spus butoanele de control sunt mai ergonomice si asezate mai comod pentru utilizator. In acelasi timp, spun cei de la CNET, o alta bila alba pentru Nikon D7000 este compatibilitatea dubla cu cardurile SDXC, prin slotul dedicat.
Parti slabe Din nefericire, iar acest lucru va fi afirmat de multi, Nikon D7000 nu poate filma la 1080/30 p.
Concluzie si pret Nikon D7000 este un dSLR excelent pentru fotografii profesionisti sau cel putin experimentati. Solutia este relativ ieftina, daca o raportam la clasa de aparate din care face parte.
Pret minim body only: 3.693 lei

2. Canon EOS Rebel T3i (cu obiectiv 18-55mm) - cel mai bun dSLR sub 1000 dolari
Parti buneCanon EOS Rebel T3i este considerat de cei de la Cnet cel mai bun aparat dSLR sub o mie de dolari. Este dedicat in principal segmentului de utilizatori care pe langa foto sunt atrasi de filmare. Iar EOS Rebel T3i poate face filmari excelente.
Parti slabe Unul dintre punctele slabe ale T3i este ca setarile va vor da putina bataie de cap in cazul in care sunteti in egala masura interesati sa filmati si sa fotografiati cu aparatul. Nu este simplu de operat, iar schimbarea intre modurile filmare / foto poate fi destul de enervanta. Se pare ca mai avem o probelma cu EOS rebel T3i: nu este chiar cel mai rapid aparat atunci cand vine vorba despre fotografierea unor scene rapide- sport, copii, animale.
Concluzie si pret: Pentru pretul de 800 de dolari, aparatul este excelent mai ales pentru cei pasionati de filmari.


3. Canon PowerShot S95 - compact camera (Best prosumer)
Parti bune: Are un design foarte atractiv, este o camera compacta capabila sa realizeze fotografii de calitate foarte buna si ofera o gama intreaga de setari manuale pentru userii mai exeprimentati. Filmeaza foarte bine la 720p.
Parti slabe: I se poate reprosa autonomia destul de mica pentru o camera foto compacta. In acelasi timp nu are optiune low-compresion pe JPEG.
Concluzie si pret: La un pret de la 1.200 lei in sus (price.ro), camera Canon PowerShot S95 merita investitia.


4. Olympus PEN E-PL3 - cea mai buna camera compacta cu obiectiv interschimbabil
Parti bune: Ofera o multitudine de optiuni si filtre de imagine, un LCD generos ca dimensiuni, calitate foto foarte buna si un pret atractiv.
Parti slabe: Din ce spun cei de la Cnet, calitatea filmarii cu Olympus PEN E-PL3 este dezamagitoare.
Concluzie si pret: Olympus PEN E-PL3 costa in Romania 2.599 lei. Daca vreti sa filmati cu acest aparat, trebuie sa spunem ca este destul de scump pentru ceea ce ofera.
5. Sony Cyber-shot DSC-HX9V - Cea mai buna camera compacta end-user
Parti bune Ofera foarte multi functii, realizeaza fotografii excelente si filmari de calitate buna.
Parti slabe Mici probleme de finisaj si design, spun cei de la Cnet.
Concluzie si pret: Incepand cu pretul de 1.270, Sony Cyber-shot DSC-HX9V este o camera compacta foarte buna .
 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?