Tehnologia MiniLED este acum mai accesibila cu noul monitor AOC GAMING Q27G3XMN/BK
3/35532
calendar_month 21 Nov 2023, 11:06


AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming si accesorii IT din lume, anunta lansarea noului monitor AOC GAMING Q27G3XMN/BK. Acest model cu diagonala de 27″ (68,6 cm), se afla la intersectia dintre tehnologia revolutionara MiniLED si performantele de gaming, avand un pret competitiv in raport cu standardul industriei. Q27G3XMN/BK este dedicat jucatorilor care cauta o experienta HDR imbunatatita,, culori impresionante si un pret avantajos.

Panoul Fast VA de 27″ ofera o rezolutie QHD (2560x1440) si foloseste tehnologia MiniLED cu 336 de zone pentru o iluminare dinamica. 

Certificarea VESA DisplayHDR 1000 faciliteaza afisarea optima a tonurilor intunecate si a punctelor stralucitoare ale aceluiasi cadru, iar datorita profunzimii de culoare pe 10 biti (8 biti + FRC), ecranul poate reproduce pana la 1,07 miliarde de culori, acoperind 95% din standardul DCI-P3.

Diagonala de 27″ a ecranului si rezolutia QHD contribuie la obtinerea unei claritati sporite in afisarea textului si a imaginilor datorita densitatii crescute a pixelilor. Rata de reimprospatare de 180 Hz si timpul de raspuns de pana la 1 ms GtG reprezinta un avantaj in lumea jocurilor competitive.

Retroiluminare MiniLED  

Una dintre caracteristicile principale ale modelului Q27G3XMN/BK este folosirea tehnologiei MiniLED cu 336 de zone cu reglaj individual. Gratie acesteia, monitorul dispune de  certificarea DisplayHDR 1000, oferind o luminozitate si un contrast de neegalat. Panoul sau Fast VA are deja un raport de contrast foarte bun, iar in combinatie cu tehnologia MiniLED, ofera o reproducere de exceptie a continutului cu gama dinamica ridicata (HDR). Solutia pentru retroiluminare cu atenuare locala (Full-Array Local Dimming) imbunatateste considerabil experienta HDR, permitand ca unele portiuni ale ecranului sa fie complet negre, in timp ce altele sunt mentinute la o luminozitate foarte ridicata. Scenele atmosferice ale jocurilor bazate pe povesti prind viata cu tonuri saturate de negru si lumini stralucitoare.

Modelul Q27G3XMN/BK este perfect pentru jucatorii care sunt in cautarea experientei optime. Rezolutia sa QHD (2560x1440) reda fiecare detaliu, in timp ce rata de reimprospatare de 180 Hz garanteaza o experienta de joc fluida. Cu un timp de raspuns de pana la 1ms GtG, utilizand functia OVERDRIVE a pixelilor, monitorul prezinta o alegere potrivita pentru jocurile cu ritm alert, reducand efectele de ghosting la minimum. Panoul Fast VA garanteaza tranzitii clare chiar si in cele mai intense secvente ale jocurilor de tip FPS. 

Caracteristici echilibrate

Gaming-ul nu se refera doar la performanta bruta, ci si la crearea unei experiente captivante si confortabile. Q27G3XMN/BK este echipat cu un suport ergonomic cu reglaj pentru inaltime, inclinare si pivotare, asigurand o pozitie optima pentru utilizatorii sai.

Pentru orele indelungate petrecute in fata ecranului, Q27G3XMN/BK incorporeaza tehnologiile Flicker-Free si Low Blue care atenueaza oboseala ochilor. 

Modul Shadow Control ofera jucatorilor posibilitatea sa ajusteze nivelurile de umbra si de iluminare pentru a perfectiona imaginile din joc si a distinge cu usurinta inamicii care se ascund in colturi intunecate.

Compatibilitatea cu tehnologia Adaptive-Sync, se traduce in posibilitatea utilizarii unei rate variabile de reimprospatare, eliminand astfel efectele de tearing sau stuttering. Functia Dial Point afiseaza un reticul peste imagine, in cazul in care acesta este absent, facilitand astfel tintirea cu o precizie mai buna.

Functiile monitorului pot fi controlate din meniul OSD sau folosind suita software AOC G-Menu.

AOC GAMING Q27G3XMN/BK va fi disponibil incepand cu sfarsitul lunii noiembrie 2023 la pretul recomandat de 1983 lei.