hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Studiu: 86% dintre romani cred ca numarul de Megapixeli dicteaza calitatea aparatului foto

Studiu: 86% dintre romani cred ca numarul de Megapixeli dicteaza calitatea aparatului foto

calendar_month 16 Iul 2013, 15:00
F64 a dat publicitatii un studiu interesant referitor la obiceiurile de consum ale utilizatorilor romani de aparate foto.
Studiul, care reflecta comportamentul iubitorilor de fotografie in ultimul an, arata ca peste 86% dintre respondenti cred ca numarul de megapixeli reprezinta indicele de performanta al aparatului de fotografiat, urmat de zoom-ul optic (84%), rezolutie inregistrata (81%), profunzime in culoare (80%), meniu usor de folosit (78%).

Studiul releva ca 30% dintre utilizatorii de aparate foto din Romania detin DSLR-uri. Chiar si asa, cea mai populara printre romani ramane camera foto compacta.
Astfel, 65% dintre romani au un aparat foto pe langa gadget-urile personale. "65% dintre romani detin astazi macar un aparat de fotografiat. Mai mult de 29% dintre acestia folosesc alternativ 2 aparate foto, iar 12% dintre familiile din Romania au cate un aparat de fotografiat pentru fiecare membru al familiei.
In ceea ce priveste tendinta de evolutie a pietei, acelasi studiu releva faptul ca segmentul de piata foto-video este in continua crestere, consumatorii manifestandu-si interesul pentru diversificarea aparatelor foto personale dar si a cunostintelor despre tehnica de fotografiat.
Sursa: F64 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?