hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Sony transforma camera foto in simplu obiectiv cu senzor si conectivitate Wi-Fi

Sony transforma camera foto in simplu obiectiv cu senzor si conectivitate Wi-Fi

calendar_month 22 Iul 2013, 09:30
Succesul smartphone-ului in rolul de camera foto a convins Sony sa continue lucrul la un obiectiv cu senzor si conectivitate Wi-Fi, care se ataseaza direct pe telefon. Acesta va indeplini functiile de body si ecran pentru noua camera foto Sony.
Conceptul a fost prezentat prima data la CES 2011, dar compania japoneza a facut progrese in dezvoltarea gadgetului si l-ar putea lansa cu un sistem de prindere universal, compatibil cu orice smartphone.

Camera foto fara body nu trebuie neaparat atasata smartphone-ului: poate si tinuta in mana pentru a face poze sau poate fi lasata oriunde in raza de actiune a conectivitatii Wi-Fi a telefonului.
Obiectivul si senzorul utilizate pentru noul concept Sony de camera foto vor fi probabil aceleasi incluse in camera foto Sony RX100M2: lentila Carl Zeiss cu zoom optic 3.6x si f/1.8-4.9, alaturi de senzor Exmor R de 21MP. Camera ar putea functiona fara o aplicatie speciala pe telefoanele Android, insa compatibilitatea cu iPhone si Windows Phone va fi probabil asigurata de o aplicatie dezvoltata de Sony.
Sursa: ExtremeTech 

Sondaj

Ce placa video aveti?