Sony Electronics si The Associated Press testeaza o tehnologie avansata de autenticitate a imaginilor
3/35566
calendar_month 24 Nov 2023, 09:30


Noua solutie de semnatura In-Camera ataseaza certificatul digital fotografiilor pentru a certifica legitimitatea

Sony a anuntat finalizarea unei a doua runde de testare pentru tehnologia Sony de autenticitate In-Camera cu Associated Press. Aceasta semnatura digitala In-Camera permite crearea unui certificat de nastere pentru imagini, validand originea continutului.

Tehnologia de autenticitate Sony ofera o semnatura digitala automatizata, eliminand posibilitatea manipularii nedetectate la inceput. Semnatura digitala se face in interiorul camerei in momentul capturii in chipset-ul hardware. Aceasta functie de securitate este destinata profesionistilor care doresc sa protejeze autenticitatea continutului lor si ofera un nivel suplimentar de securitate pentru a ajuta agentiile de presa in lupta lor impotriva imaginilor falsificate.

„In timp ce evolutia rapida a AI generativa (Inteligenta Artificiala) aduce noi posibilitati de exprimare creativa, ea a condus, de asemenea, la o preocupare tot mai mare cu privire la impactul imaginilor modificate sau manipulate in jurnalism”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Director de Marketing, Imaging and Product Solutions. , Sony Europa. „Diseminarea de informatii si imagini false are un impact social in lumea reala, care dauneaza nu numai fotojurnalistului si partenerilor agentiilor de presa, ci si societatii in ansamblu. Ne pasa profund de aceasta provocare si ne angajam sa ne folosim resursele pentru a ajuta la rezolvarea acesteia. Prin munca depusa de Sony in cadrul comitetului de conducere pentru C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity), am contribuit la stabilirea standardului actual al industriei pentru urmarirea editarii si manipularii imaginilor. In plus, tehnologia noastra de autenticitate In-Camera a dat rezultate valoroase, si vom continua sa impingem dezvoltarea sa catre o lansare mai larga”.

„Imaginile false si manipulate reprezinta o preocupare majora pentru organizatiile de stiri. Nu numai ca contribuie la dezinformari si dezinformare, dar, in cele din urma, erodeaza increderea publicului in imaginile reale si exacte”, a declarat David Ake, director de fotografie AP. „Suntem mandri ca lucram alaturi de Sony Electronics pentru a crea o solutie de autentificare care poate ajuta la combaterea acestei probleme.”

Cel mai recent test de teren al Sony si AP a fost finalizat in octombrie 2023. In acest test de o luna, au fost evaluate atat autentificarea capturii, cat si procesul de flux de lucru. Pentru a realiza acest lucru, Sony a incheiat un parteneriat cu Camera Bits – compania din spatele instrumentului standard de flux de lucru, Photo Mechanic. Alaturi de Sony si AP, Camera Bits a creat tehnologie in Photo Mechanic care pastreaza semnatura digitala a camerei foto pe tot parcursul procesului de editare a metadatelor.

„Apreciem provocarea semnificativa pe care o reprezinta imaginile manipulate pentru partenerii nostri si suntem foarte motivati sa jucam un rol in a ajuta la rezolvarea acesteia”, a declarat Dennis Walker, presedinte si fondator Camera Bits. „Photo Mechanic a fost folosit de industria fotojurnalismului de 25 de ani si continua sa evolueze pe masura ce industria introduce noi tehnologii. Ne angajam sa ne asiguram ca Photo Mechanic ramane o solutie de flux de lucru de incredere si autentica.”

Noua semnatura In-Camera Sony si autentificare C2PA sunt planificate pentru a fi lansate intr-o actualizare de firmware in noile anuntate Alpha 9 III , Alpha 1 si Alpha 7S III in primavara anului 2024.sursa foto: sony.euSondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?