hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Sony a prezentat in Romania prima camera video 4K pentru amatori - Handycam FDR-AX1E

Sony a prezentat in Romania prima camera video 4K pentru amatori - Handycam FDR-AX1E

calendar_month 12 Dec 2013, 18:49
Sony a prezentat in Romania, in aceasta seara, in cadrul unui eveniment dedicat, Handycam FDR-AX1E, prima camera video 4K destinata utilizatorilor amatori si care doresc sa inregistreze continut 4K.
Camera video FDR-AX1E ofera inregistrari 4K si HD in format XAVC S, utilizand formatul video digital Long GOP MPEG-4 AVC/H.264 si compresie audio PCM liniara, salvand fisierele in format MP4.
Formatul XAVC-S permite sesiuni de inregistrare mai lungi. Este vorba despre doua ore de material in format 4K pe un card de memorie XQD de 64 GB. Formatul Full HD permite stocarea pe un singur card a aproximativ 3 ore de filmari realizate la o rezolutie de 1920x1080 cu 50 de cadre pe secunda progresiv. Pentru o compatibilitate avansata cu dispozitivele existente pe piata, formatul AVCHD va fi actualizat la jumatatea anului 2014, spun cei de la Sony.

Camera este echipata cu acelasi procesor de imagine utilizat de dispozitivele 4K profesionale, care poate prelua rapid informatiile transmise de la senzorul CMOS, inregistrand imagini in timp real la 50 cadre pe secunda progresiv.
Senzorul 4K CMOS Exmor R tip 1/2.3 inregistreaza la rezolutie de 3840x2160p oferind imagini de patru ori mai detaliate fata de formatul Full HD.
Pentru a viziona continutul inregistrat cu ajutorul FDR-AX1E, este de ajuns ca dispozitivul sa fie conectat prin cablu HDMI la un televizor 4K.
Tot in aceasta seara, compania a mai prezentat si trei modele de camere foto dintre care doua mirrorless si o compacta:
Sony a7R – full-frame de 35mm senzor Exmor CMOS, cu rezolutie de 36,4 megapixeli, fara filtru optic low-pass, procesor de imagine BIONZ X in cel mai mic si mai usor corp pentru o camera foto digitala cu obiective non-reflex interschimbabile.

Sony a7 - senzor full-frame de 35mm Exmor CMOS cu 24,3 megapixeli, procesor de imagine BIONZ X cu performante imbuntatite, vizor XGA OLED Tru-Finder intr-un corp compact si robust, rezistent la praf si umezeala.

Cyber-shot RX10, cel mai avansat superzoom de pe piata, ofera puterea creativa a unui DSLR, fara sa fie nevoie de obiective interschimbabile.
 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?