Sony a lansat un obiectiv compact, cu deschidere mare si cu o optica de inalta performanta
3/36212
calendar_month 22 Feb 2024, 17:52


Sony a anuntat ieri lansarea noului sau obiectiv compact de 35 mm compatibil cu cadru complet α™ (Alpha™) E-mount, FE 24-50MM F2.8 G (numele produsului SEL2450G) zoom standard cu F2.8 deschidere maxima pe toata gama de zoom. In ciuda corpului sau mic si usor, atinge performanta de inalta rezolutie si bokeh-ul frumos la care se poate astepta de la un obiectiv G cu deschidere mare cu F2.8. Acopera o distanta focala de 24 mm pana la 50 mm, permitandu-va sa capturati totul, de la imagini statice, cum ar fi instantanee de zi cu zi si portrete pana la filmari video, toate la calitate inalta, dar cu un design care se va incadra cu usurinta in cele mai mici pungi de kit.

Caracteristicile cheie ale FE 24-50MM F2.8 G

Cu cel mai recent design optic si mecanic, dimensiunile au fost pastrate compacte cu un diametru filtru φ67 mm, diametru maxim 74,8 mm, lungime 92,3 mm, greutate aproximativ 440 g.

Imagini clare si detaliate la toate distantele focale sunt obtinute datorita aranjamentului a patru lentile asferice si a doua bucati de sticla ED (Extra low Dispersion), astfel incat aberatiile precum aberatia cromatica sunt reduse, obtinand performante de inalta rezolutie de la centru pana la colt. .

FE 24-50MM F2.8 G foloseste o deschidere circulara cu 11 lame care, impreuna cu optimizarea aberatiei sferice, ofera bokeh-ul frumos, moale si neted, care este caracteristic seriei G Lens.

Are o distanta minima de fotografiere de 0,19 m (AF) la capatul lat si o marire maxima de 0,30 x (AF), oferind fotografiere in prim-plan de inalta calitate.

Calitatea este evidenta prin AF (focalizare automata), prin care, echipat cu doua motoare liniare, obtine o focalizare de mare viteza, de inalta precizie, de inalta urmarire si silentioasa. De asemenea, accepta fotografierea continua de mare viteza cu urmarire AF/AE de pana la 120 de cadre pe secunda pentru camera full-frame fara oglinda Alpha 9 III[1]. Pentru cei care doresc o performanta video solida, urmarirea AF este disponibila pentru inregistrarea filmelor cu o rata mare de cadre 4K 120p sau FHD 240p[2] unde este necesar un control critic al focalizarii, plus ca accepta stabilizarea imaginii in modul activ in interiorul corpului[3] pentru fotografiere stabila in timp ce mers pe jos. De asemenea, este compatibil cu compensarea focalizarii respiratiei pe corpurile camerei, permitand o exprimare video de inalta calitate[4]. Focalizarea manuala intuitiva este realizata datorita adoptarii MF cu raspuns liniar, care permite o expresie lina si superioara a imaginii.

FE 24-50MM F2.8 G este echipat cu functii usor de utilizat, cum ar fi un buton de mentinere a focalizarii personalizabil, un inel de deschidere, un comutator ON/OFF cu clic pe deschidere si un comutator pentru modul de focalizare, oferind operabilitate ridicata si control complet. In plus, pentru o utilizare mai usoara, acestea sunt proiectate pentru a fi rezistente la praf si umiditate[5], cu un strat de fluor care impiedica murdaria sa se lipeasca de suprafata frontala a lentilei.

Disponibilitate

Noul FE 24-50MM F2.8 G va fi disponibil la sfarsitul lunii aprilie. Acesta va fi vandut la o varietate de dealeri autorizati Sony din intreaga Europa.

Note

[1] Conditii de testare Sony. Rata maxima a cadrelor continue poate fi mai mica in anumite conditii de fotografiere. Viteza de fotografiere continua poate varia in functie de obiectivul utilizat in modurile de focalizare AF-C. Vizitati pagina web de asistenta Sony pentru informatii despre compatibilitatea obiectivelor.



[2] In functie de camera utilizata

[3] Numai modele compatibile

[4] Consultati informatiile despre compatibilitatea camerei la: https://www.sony.net/dics/breathing/

Unghiul de vedere si calitatea imaginii se pot schimba usor cand aceasta functie este [ON]. Este posibil ca compensarea efectiva sa nu fie obtinuta in toate situatiile.

[5] Nu se garanteaza ca va fi 100% rezistent la praf si umiditate.



Sondaj

Care e cel mai frumos stadion din Romania din cele nou construite?