hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Sony a lansat primele camere full-frame mirrorless Alpha 7 si Alpha 7R. Specificatii si preturi

Sony a lansat primele camere full-frame mirrorless Alpha 7 si Alpha 7R. Specificatii si preturi

calendar_month 16 Oct 2013, 13:00
Fanii Sony asteptau de ceva vreme ca producatorul sa lanseze noile mirrorless-uri, mai ales ca o parte dintre specificatiile camerelor au fost publicate pe internet inainte de prezentarea oficiala.
Sony a anuntat lansarea pe piata doua camere foto mirrorless din seria Alpha, care beneficiaza de design similar, bazat pe finisaj de calitate buna, dar sunt diferentiate de anumite specificatii tehnice.
De la bun inceput trebuie spus ca vorbim despre camere foto care pornesc de la 1700 de dolari si ajung si la 2300 de dolari, deci au un target comercial bine stabilit.
Sony Alpha 7 (A7)
Sony Alpha 7 este o camara full frame cu 24,3 MP si senzor de imagine Exmor CMOS care este ajutot de procesorul BIONZ X.

Canera A7 ofera un sistem de auto focus hibrid care se bazeaza pe ori contrast, ori pe phase pentru a realiza focalizarea automata si poate detecta rapid, dupa cum afirma Somny, care este metoda optima. Pe parte video Sony A7 ofera filmare AVCHD progressive, 1920x1080p la 60p, cu un nivel de zgomot foarte redus.
Sony Alpha 7 (A7) va costa de la 1700 de dolari.
Sony Alpha 7R (A7R)

Sony Alpha 7R ofera un design similar modelului A7 cu senzor full frame de 36.4MP fara filtru low pass.

AF-ul modelului Alpha 7R estea realizat pe baza contrastului si beneficiaza selectarea zonelor de incadratura pentru Auto Focus prin functia Flexible Spot.
Sony Alpha 7R va costa 2300 de dolari.
Accesorii
Noile aparate mirrorless de la Sony beneficiaza pe posibilitatea montarii unei game variate de obiective, atat Sony cat si Carl Zeiss (acum Zeiss, dupa rebranding).
Per total, modele de camere full frame beneficiaza de 21 de obiective diferite, bazate pe sistemul E-mount.

Sursa: Sony via Engadget 

Sondaj

Ce placa video aveti?