hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Sony a dezvaluit noul senzor de imagine pentru smartphones: 21MP AF mai rapid si HDR

Sony a dezvaluit noul senzor de imagine pentru smartphones: 21MP AF mai rapid si HDR

calendar_month 17 Nov 2014, 15:48
Sony a dezvaluit cateva detalii pdespre urmatorul senzor de imagine, Exmor RS IMX230, care va dota urmatoarea generatie de device-uri mobile si tablete Xperia a companiei.
Noul senzor de imagine are dimensiuni similare celui pe care il inlocuieste, insa imbunatatirile aduse sunt semnificative. Senzorul are o rezolutie de 21M, este primul de tip CMOS pentru mobile care incorporeaza tehnologia "plane phase detection autofocus", ce permite realizarea mai rapida a focusului pe subiectele care se afla in miscare.

Tehnologia este similara celei regasite in aparatele de tip mirrorless si foloseste, practic, 192 de puncte AF. Senzorul are o dimensiune de 1/ 2.4 inch. O alta noutate este implementarea, in premiera pe un senzor de tip CMOS mobila HDR (High Dynamic Range). Pana acum, Sony implementase HDR doar pentru functia de filmare, insa acum vorbim despre evolutia tehnologiei ce permite folosirea HDR si la filmare cu rezolutie 4K.

Cel mai probabil, noul senzor Exmor RS IMX230 va ajunge in urmatorul flagship al Sony Mobile, Vperia Z4. Oricum, pentur ceilalti prodicatori de smartohones, Exmor RS IMX230 va deveni disponibil din luna aprilie 2015, potrivit informatiilor publicate de Electronista. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: