hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Smartphone-urile strang cu usa industria foto. Nikon: trebuie sa schimbam strategia

Smartphone-urile strang cu usa industria foto. Nikon: trebuie sa schimbam strategia

calendar_month 08 Iul 2013, 15:30
Nikon este primul producator important din industria foto care recunoaste oficial ca evolutia impresionanta a smartphone-urilor si a specificatiilor camerelor foto ale acestora reprezinta deja un pericol.
Oficialul Nikon care a atras atentia asupra presiunii exercitate asupra producatorului de catre industria smartphone este chiar presedintele companiei, Makoto Kimura.
Oficialul a declarat, in cadrul unui interviu acordat Bloomberg, ca din ce in ce mai multi utilizatori sunt tentati sa renunte la camerele compacte in favoarea smartphone-urilor cu capabilitati foto bune, iar acest lucru reprezinta o presiune asupra Nikon.

Makoto Kimura a mai spus ca tinta Nikon in aceasta perioada este sa creeze un produs care sa schimbe conceptul de camera.
Din pacate, tot presedintele companiei spune ca un astfel de produs revolutionar va ajunge pe piata abia peste cinci ani. Makoto Kimura nu a dat niciun fel de indiciu in legatura cu tipul device-ului cu care Nikon vrea sa schimbe piata camerelor compacte.
Ar trebui sa ne asteptam de la companie la un smartphone cu functii foto avansate? Daca tinem cont de cei cinci ani necesari dezvoltarii device-ului invocati de Makoto Kimura, putem spune ca in mod cert produsul Nikon nu se va limita la atat.
Sursa: Engadget 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?