Smart TV-urile sparg barierele entertainment-ului
8/8244
calendar_month 10 Oct 2022, 11:57
Daca vechiul tau televizor nu iti mai este de ajuns si vrei sa afli mai multe despre ce este un smart TV, esti in locul potrivit. Acesta iti ofera un milion de posibilitati, datorita faptului ca este compatibil cu o multime de device-uri si poate fi conectat la internet.

In cazul in care esti un adevarat cinefil sau iti place sa te relaxezi cu jocuri palpitante si nu ai inca un smart TV, trebuie neaparat sa schimbi asta. In randurile urmatoare iti vom explica de ce si cum te potate ajuta un smart tv sa iti ocupi timpul liber intr-un mod interesant.

Smart TV, o infinitate de posibilitatiTermenul de Smart Tv defineste o categorie de produse ce ofera servicii si functii în plus, fata de clasicul televizor, prin conectarea la internet. In special daca vorbim de modele noi de Smart TV, acestea ofera posibilitatea de a fi folosite ca si cum ar fi adevarate computere. Ele permit navigarea paginilor web, downloadarea de software-uri si continut multimedia, servicii de streaming si programe tv la care te poti uita cand doresti tu, fara sa astepti o anumita zi sau ora. Practic, este foarte asemanator cu ceea ce se intampla in cazul telefoanelor smart, care au trecut de la simpla posibilitate de a permite apeluri si mesaje la a fi aparate foto performante, device-uri de pe care te poti conecta la mail sau la retele de socializare, etc. Tehnologia smart TV poate fi inclusa in device sau poti transforma anumite televizoare din clasice in smart cu ajutorul unor TV Box-uri, care functioneaza asemanator cu decodoarele, permitand sa te bucuri de functiile smart pe un televizor normal. Totusi, experienta nu va fi la fel. Pentru a te bucura la maximum de folosirea unui smart tv este ideal sa cumperi cel putin unul mid-level. Nu toate televizoarele sunt la fel, cele entry-level vor fi prietenoase cu bugetul tau, insa este posibil sa te confrunti cu probleme de securitate si utilizare.

Alegerea unui Smart TV

Ca oricare alta alegere din zona device-urilor si aceasta trebuie facuta in functie de anumite considerente. Prima dintre ele este tehnologia ecranului Smart TV. LED, QLED, OLED? Televizoarele LED și QLED sunt destul de similare intre ele. Singura diferenta este ca smart tv-urile QLED permit afisarea unei game mai mari de culori.Varianta OLED este cea mai performanta dintre cele trei, insa va implica si un cost mai mare. Urmatorul aspect important este rezolutia televizorului. Cele mai cunoscute tipuri de rezolutie ale Smart Tv-uri sunt: HD Ready, Full HD, Ultra HD. Diferenta dintre ele este dată de numărul de pixeli. Cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat calitatea imaginii va fi mai buna.

Desigur, la un Smart TV va fi foarte important sistemul de operare, cel mai cunoscut dintre ele este Android, insa exista o multitudine de alte variante care ti s-ar putea potrivi, depinde doar de nevoile tale.
Marimea ecranului este un alt lucru esential in alegerea Smart Tv-ului potrivit pentru tine. Este recomandat sa te orientezi in functie de locul in care planuiesti sa il pozitionezi. Evident, dimensiunile ecranului vor determina și pretul, dar pentru a lua cea mai buna decizie este indicat sa masori distanta dintre locul din care te vei uita la televizor si locul unde acesta va fi pozitionat.Daca te-ai hotarat sa intri si tu in lumea utilizatorilor de Smart Tv este foarte important să iei în calcul caracteristicile prezentate mai sus, pentru a te putea bucura de entertainment variat. Odata ce ai stabilit care sunt nevoile tale din aceste puncte de vedere si bugetul pe care il ai la dispozitie, poti trece la achizitionarea Smart Tv-ului. Indiferent de cat de mic ar fi bugetul, nu te speria, există foarte multe variante la un raport calitate pret excelent.