hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Samsung lanseaza MX, prezentat drept cel mai subtire si usor mirrorless

Samsung lanseaza MX, prezentat drept cel mai subtire si usor mirrorless

calendar_month 20 Mar 2014, 12:30
Multe voci spun ca aparatele foto mirrorless vor inseamna sfarsitul DSLR-urilor sau cel putin al camerelor bridge. Este foarte greu de crezut ca asa va fi, cel putin in cazul primelor, dar camerele mirrorless sunt o alternativa pe care multi o iau din ce in ce mai mult in seama mai ales datorita dimensiunilor reduse ale acestora.
Samsung nu rateaza momentul si lanseaza pe piata o noua camera mirrorless, despre care sustine ca este cea mai subtire si mai usoara la ora actuala.

NX cantareste 150 de grame, are o grosime de 22,5mm si beneficiaza de un display care se poate roti la 180 de grade, producatorii spunand ca acest lucru este dedicat mai ales amatorilor de selfie, fenomenul anului 2013.
Samsung NX include un senzor de 20,5MP, ofera ISO de 25.600, iar camera are capacitatea de a filma la 1080p. Mai adaugam iesirea HDMI, Wi-Fi, conectivitatea NFC cu smartphone-urile ca si capacitatea de a urca fotografiile direct pe Dropbox sau Flickr.

NX vine cu trei lentile, NX-M 9mm F3.5ED, NX-M 17mm F1.8OIS si NX-M 9-27mm F3.5-5.6 ED OIS. Pretul difera in functie de echipare. Astfel, NX cu lentila de 9mm va costa 449 de dolari, in timp ce varianta cu lentila de 9-27mm va costa 549 de dolari.
Sursa: Electronista 

Sondaj

Ce placa video aveti?