Samsung Electronics ocupa primul loc pe piata globala a monitoarelor OLED
3/36788
calendar_month 27 Mai 2024, 11:25


Compania atinge o cota de piata globala de 34,7% in segmentul monitoarelor OLED la doar un an de la lansarea primului sau monitor OLED

Compania mentine conducerea pe piata globala a monitoarelor de gaming pentru al cincilea an consecutiv, conform veniturilor totale

Samsung Electronics Co. Ltd., lider global in industria de afisaje, a obtinut pozitia de top in vanzarile globale de monitoare OLED la doar un an dupa lansarea primului sau model OLED — monitorul de gaming Odyssey OLED G8 de 34" (modelul G85SB).

Conform datelor furnizate de International Data Corporation (IDC), Samsung Electronics a ocupat primul loc pe piata globala a monitoarelor OLED, inregistrand o cota de piata de 34,7% in baza veniturilor totale si primul loc la nivel de cota de piata in baza volumului de vanzari, 28,3% fiind procentul pentru monitoarele OLED vandute in 2023.

„Piata monitoarelor OLED este extrem de competitiva, asa ca atingerea pozitiei de top necesita multa inovatie si o calitate fara egal a produselor. Aceasta realizare reflecta dorinta noastra de excelenta si intelegere a nevoilor consumatorilor, factori cheie in producerea unor monitoare OLED remarcabile pentru jucatorii exigenti din intreaga lume”, a declarat Hoon Chung, vicepresedinte executiv al diviziei de afisaje vizuale la Samsung Electronics.

Mai mult decat atat, Samsung si-a mentinut conducerea si pe piata globala a monitoarelor de gaming pentru al cincilea an consecutiv, inregistrand o cota de piata de 20,8% in materie de venituri totale.

De la intrarea pe piata OLED, Samsung a continuat sa inoveze, primind feedback pozitiv pentru noile sale monitoare, precum Odyssey OLED G9 (modelul G95SC), care au fost apreciate pe scara larga de experti si critici din intreaga lume.

La CES 2024, Samsung a anuntat extinderea gamei sale de monitoare OLED, dezvaluind trei produse noi:

Odyssey OLED G8 (modelul G80SD), cu o rezolutie 4K UHD de 32”, un raport de aspect de 16:9, o rata de reimprospatare de 240Hz si un timp de raspuns de 0,03ms (GtG ).Odyssey OLED G6 (modelul G60SD) cu o rezolutie QHD de 27”, un raport de aspect 16:9, o rata de reimprospatare de 360Hz si un timp de raspuns de 0,03ms (GtG).O versiune actualizata a Odyssey OLED G9 (modelul G95SD) cu o rezolutie duala QHD de 49” intr-un raport de aspect 32:9, o rata de reimprospatare de 240Hz si un timp de raspuns de 0,03ms (GtG) plus noi caracteristici.

Noile oferte OLED au impresionat cei dintai critici si au castigat deja nenumarate premii. La CES — cel mai important eveniment tehnologic din lume — Odyssey OLED G9 a fost numit CES® 2024 Innovation Awards Honoree.

Samsung va continua sa-si diversifice gama de monitoare de gaming prin introducerea unor noi modele Odyssey OLED, fiecare dintre acestea beneficiind de tehnologia OLED proprietara a Samsung. Aceasta inovatie urmareste succesul seriei Odyssey Neo cu tehnologie Quantum Mini LED, precum si al Odyssey Ark, care a dezvaluit o interfata si un factor de forma, revolutionand industria.