Samsung Electronics lanseaza gamele de televizoare 2021 Neo QLED, MicroLED si Lifestyle
7/7472
calendar_month 06 Ian 2021, 18:30
Samsung se indreapta catre cel de-al 15-lea an sub titulatura de cel mai important brand global de televizizoare, conturându-si viziunea de „Screens Everywhere, Screens for All”

Samsung Electronics Co., Ltd. si-a prezentat astazi portofoliul de televizoare Neo QLED, MicroLED si Lifestyle din 2021 in cadrul primului sau eveniment virtual First Look inainte de CES 2021. Noua gama evidențiaza angajamentul facut de Samsung pentru accesibilitate, sustenabilitate si inovație, cu ajutorul unor noi progrese tehnologice care redefinesc rolul si importanța televizorului in casele utilizatorilor.

"In ultimul an, am putut observa rolul esențial pe care tehnologia l-a jucat in a ne ajuta sa ne continuam viața si sa ramânem conectați unul cu celalalt. Angajamentul nostru pentru un viitor incluziv si sustenabil merge mâna in mâna cu permanenta noastra cautare de inovație pentru a satisface nevoile in continua schimbare ale utilizatorilor – de la reducerea amprentei de carbon a produselor noastre, la furnizarea unei game variate de caracteristici de accesibilitate, pâna la oferirea unei experiențe de vizionare de neegalat care se potriveste cu stilul de viața al fiecarui utilizator", a declarat JH Han, President of Visual Display Business at Samsung Electronics.

Un viitor sustenabil si accesibil pentru toți
In urmatorii ani, Samsung va incepe o calatorie sub deviza „Going Green” in linie cu operațiunile de business a categoriei de televizoare prin urmatoarele programe de sustenabilitate pe termen lung:  • Reducerea Amprentei de Carbon si imbunatațirea Eficienței Energetice: Samsung va cauta sa reduca in mod sistematic amprenta generala de carbon a producției de televizoare. Compania va cauta, de asemenea, sa reduca consumul de energie aferent fiecarui utilizator si sa foloseasca mai multe materiale reciclate in intreaga sa gama de televizoare.


  • Design sustenabil al ambalajului: Bazându-se pe feedback-ul valoros al utilizatorilor, Samsung isi extinde designul premiat „Eco-packaging” catre toate televizoarele din categoria Lifestyle lansate in 2021, dar si la majoritatea televizoarelor din noua categorie Neo QLED 2021. Aceasta soluție sustenabila poate duce la utilizarea in noi scopuri a pâna la 200.000 de tone de cutii in fiecare an1. Prin reducerea la minimum a textului si a imaginilor grafice de pe ambalajul Eco, cerneala pe baza de ulei din imprimarea color utilizata in mod tradițional pe cutiile televizoarelor este eliminata, contribuind la reducerea in continuare a deseurilor.


  • Telecomanda cu celule solare: in 2021, televizoarele Samsung vor fi pentru prima data echipate cu o telecomanda alimentata cu energie solara care poate fi reincarcata la lumina interioara, lumina exterioara sau prin cablu USB. Acest lucru va ajuta la prevenirea deseurilor echivalente cu 99 de milioane de baterii AAA proiectate pe parcursul a sapte ani2. Pentru a construi telecomanda, Samsung a inovat procesul de fabricație care utilizeaza materialele plastice din sticle reciclabile – 24% conținut reciclat3.Noile funcții de accesibilitate 2021 ale Samsung – disponibile acum pe toate modelele deja consacrate QLED 2021, dar si pentru noua categorie de televizoare Neo QLED – sunt dotate cu cele mai noi progrese in tehnologie si inteligența artificiala (AI) pentru ca utilizatorii sa se poata bucura de confortul unei experiențe TV de excepție. Gama 2021 vine cu noi caracteristici, precum Caption Moving, Sign Language Zoom si Multi-Output Audio, concepute pentru a le oferi persoanelor cu deficiențe de auz sau nevazatoare posibilitatea de a-si optimiza vizionarea in funcție de nevoile si preferințele lor. Pâna in 2022, Samsung se angajeaza sa extinda funcțiade Ghid Vocal – care ofera indrumari audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere – pe mai multe categorii de produse. Iar Samsung va continua sa dezvolte noi funcții bazate pe AI pentru a imbunatați accesibilitatea televizoarelor Samsung in anii urmatori.Neo QLED face un salt impresionant in tehnologia ecranelor televizoarelor

Samsung introduce o cu totul noua tehnologie de display, NeoQLED, pe modelele sale din gama superioara, atât pentru rezoluția 8K , cât si pentru 4K. Samsung duce astfel tehnologia QLED la nivelul urmator, activata printr-o noua si complexa sursa de lumina, Quantum Mini LED, controlata cu precizie de tehnologia proprie Quantum Matrix si de procesorul Samsung Neo Quantum, un procesor de imagine puternic, optimizat pentru Neo QLED.

Samsung Neo QLED utilizeaza tehnologia proprie Quantum Mini LED, bazata pe noile LED-uri revoluționare, cu dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional. Tehnologia LED clasica, ce utilizeaza un pachet pentru a fixa LED-urile in poziție si o lentila pentru a dispersa lumina, este inlocuita de Samsung cu tehnologia proprie Quantum Mini LED, care utilizeaza micro-straturi incredibil de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte. Tehnologia Quantum Matrix permite controlul ultra-precis al miilor de zone de mini-LED-uri asamblate cu desitate ridicata, controlând exact, pentru fiecare zona, parametrii de imagine – permițându-le spectatorilor sa se bucure de conținutul preferat asa cum este menit a fi vizionat. Samsung Neo QLED mareste scala de luminanța la 12 biți cu 4.096 de pasi; acest lucru permite zonelor intunecate sa fie si mai intunecate si zonelor luminoase sa fie si mai stralucitoare, rezultând o experiența HDR mult mai precisa, dinamica si captivanta. Acest control exact al mini-LED-urilor Samsung, este posibil doar prin utilizarea noului si puternicului procesor propriu Neo Quantum, cu capacitați de upscaling mult imbunatațite. Fața de modelele de pâna acum, care utilizau o singura rețea neurala, prin utilizarea a pâna la 16 tipare de rețea neurala diferite, fiecare dintre ele coordonata distinct prin tehnologia de up-scale AI si deep learning, procesorul Neo Quantum poate optimiza, la niveluri neatinse pâna acum, calitatea imaginii la rezoluțiile 4K si 8K, indiferent de rezoluția inițiala a conținutului nativ.

Samsung Neo QLED 2021 8K beneficiaza de design Infinity One – un ecran aproape fara margini care ofera o experiența de vizionare si mai captivanta intr-un design elegant. CutiaSlim One Connect atasabila in spatele televizoarelor din categoria Neo QLED 8K este un nou sistem de gestionare a cablurilor, care permite o instalare mai usoara si o estetica mai curata. Neo QLED 2021 8K are, de asemenea, pachete cu mai multe funcții audio premium; Funcția Object Tracking Sound (OTS) Pro, care sincronizeaza multi-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor in miscare de pe ecran, iar funcția SpaceFit Sound, care analizeaza acustic arhitectura spațiului in care televizorul este instalat, adaptându-si astfel sunetul emis, pentru o experiența auditiva personalizata, atât pentru ambientul incaperii, cât si pentru tipul conținutului vizionat.

Modelele Samsung Neo QLED 2021, atât 8K, cât si 4K, ofera funcții inteligente care extind rolul televizorului dincolo de cel tradițional, indeplinind astfel asteptarile in continua schimbare ale utilizatorilor, mai ales atunci când vine vorba de fitness, divertisment si lucrul de acasa.  • Samsung Health transforma cu usurința casa intr-o adevarata sala de antrenament, iar noua funcție Smart Trainer ne permite sa ne corectam postura corporala in timp real, la fel ca un antrenor personal. in timpul si dupa antrenament, Smart Trainer ofera feedback privind performanța, ajuta la numararea exercițiilor si estimeaza caloriile arse. Cu ajutorul instruirii video interactive si prin intermediul asistentului cu comanda vocala Bixby, Samsung Health Smart Trainer personalizeaza experiența de antrenament la domiciliu la niveluri ridicate.

  • Cu ajutorul a doua noi caracteristici unice, Samsung ofera cea mai buna experiența de Gaming pe televizor. Super Ultrawide GameView le ofera utilizatorilor opțiunea de joc nu doar in formatul de ecran 21:9, ci chiar si in formatul ultrawide 32:9. Câmpul vizual mai larg le creaza jucatorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii. si Game Bar le permite jucatorilor sa monitorizeze si sa ajusteze rapid setarile esențiale ale jocului – indiferent daca este vorba de schimbarea formatului de ecran, verificarea intârzierii semnalului de input, sau conectarea unor casti audio. in cele din urma, FreeSync Premium Pro atenueaza posibilele de-sincronizari ale imaginii, astfel incât jucatorii sa se bucure de o imagine perfecta pe tot parcursul jocului.

  • Cu Google Duo, utilizatorii isi pot folosi telefonul pentru a iniția un apel video de inalta calitate si de mare viteza la care se pot inscrie pâna la 32 de persoane – indiferent de sistemul de operare pe care il utilizeaza. Cu aplicația pre-instalata Google Duo, puteți efectua apeluri video si fara un telefon mobil, prin conectarea unei camere web opționale, la portul USB al televizorului. Iar daca alegeți o soluție cu o camera web inteligenta (opțional), aceasta va poate urmari miscarile prin incapere, iar imaginea se va mari si micsora automat, astfel incât sa aveți incadrarea corecta, mereu focalizata.

  • Funcția PC on TV de pe dispozitivele Samsung le ofera utilizatorilor opțiunea de a conecta un PC la televizor, permițându-le sa lucreze si sa invețe de acasa prin intermediul ecranului televizorului, cu un mouse si o tastatura. Mai mult, utilizatorii pot accesa direct MS Office 365 din browserul web al televizorului pentru a crea si edita documente. Utilizatorii pot de asemenea instala cu usurința aplicația Easy Connection pe computer si prin conectarea acestuia la contul lor Samsung Account – televizorul se va conecta automat la computerul de acasa sau de la birou, transformând munca de acasa intr-o adevarata placere.Samsung Micro-LED – inceputul unei noi Ere: calitate uimitoare a imaginii si design unic

in 2021, promisiunea tehnologiei Micro LED se concretizeaza in casele noastre. Prin noua gama MICRO LED, Samsung prezinta pentru prima data tehnologia Micro LED intr-un design de televizor pentru uzul consumatorilor – o experiența vizuala uluitoare pe un ecran generos, de ultima generație.

Disponibil pentru inceput cu diagonalele 110” (279cm) si99” (251cm), iar pâna la sfârsitul anului si in alte dimensiuni mai mici, noua gama Samsung MICRO LED utilizeaza ecrane cu 24 de milioane de LED-uri auto-emisive, activate invididual si cu dimensiuni micrometrice, producând culori proprii, contrast infinit si luminozitate uimitor de realiste. Completat de un design Monolith definit de un raport ecran-cadru de peste 99%, experiența de vizionare va fi impecabila, putându-se admira doar calitatea imaginii uluitoare.

Samsung si-a adaptat inovator funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul generos al noii game MICRO LED. De exemplu, utilizatorii pot folosi funcția 4Vue (Quad View) pentru a viziona confortabil si simultan pâna la patru surse de conținut diferite pe un singur ecran. Utilizatorii pot conecta mai multe dispozitive externe, de exemplu pentru rula mai multe jocuri simultan sau pentru a urmari tutoriale si demonstrații in timpul jocului – totul la o calitate si magnitudine uimitoare.
Desigur ca experiența senzoriala auditiva a noului MICRO LED este la fel de captivanta ca si cea vizuala data de imagine. Cu ajutorul funcției Majestic Sound, acesta ofera un sunet uluitor pe 5.1 canale integrat – oferind in orice incapere o experiența cinematografica premium.
Extinderea gamei premiate de televizoare Lifestyle

Samsung adauga noi valențe si dimensiuni gamei sale de televizoare Lifestyle 2021, cu un nou design ce reflecta preferințele si gusturile in continua schimbare ale utilizatorilor. De la lansarea sa in 2017, cu cele peste 1 milion de unitați vândute, The Frame a redefinit rolul televizorului, transformând ecranul in adevarate expozitii de picturi artistice uimitoare.

Versiunea din 2021 perpetueaza specificul inovator al The Frame, continuând intr-o forma mai fina si eleganta posibilitatea personalizarii ramei si conținutului. Noul The Frame este aproximativ de doua ori mai subțire4 in comparație cu modelele anterioare, replicând estetica unei picturi inramate. Noile opțiuni ale ramelor detasabile sunt disponibile acum in cinci culori si doua stiluri diferite – Modern si Beveled – pentru a se potrivi cu estetica oricarei incaperi in care se afla The Frame.

Printr-un abonament la noul magazin de arta The Frame, utilizatorii se vor putea bucura de peste 1.400 de picturi si opere de arta atent selectate. Noua tehnologie Samsung de auto-selectare bazata pe AI analizeaza preferințele individuale ale utilizatorilor pentru a recomanda opere de arta potrivite stilului fiecaruia.

Cu opțiuni aproape nesfârsite de personalizare, portofoliul de produse Lifestyle Samsung, precum The Frame, Serif, The Sero, The Terrace si The Premiere adauga valoare ambientului oricarei locuințe.

Pentru mai multe informații despre noile game de televizoare 2021 ale Samsung, va rugam sa vizitați https://www.samsung.com/ .