Samsung Electronics isi mentine pozitia de lider pe piata globala a televizoarelor pentru al 18-lea an consecutiv
3/36621
calendar_month 08 Mai 2024, 12:00

Samsung Electronics si-a mentinut suprematia pe piata globala de televizoare pentru al 18-lea an consecutiv, stabilind un standard de neegalat în fruntea industriei.
 
Firma de cercetare de piata Omdia a raportat ca Samsung a obtinut o cota de 30,1% pe piata globala a televizoarelor în 2023, consolidandu-si statutul de lider al industriei înca din 2006. Acest succes se datoreaza în mare parte concentrarii strategice a companiei pe categoriile de televizoare premium si cu ecran mare, sustinute de modelele sale de varf QLED si OLED.
 
Începand cu lansarea din 2017 a seriei de televizoare QLED, care include si cele mai recente modele Neo QLED, Samsung a depasit vanzari cumulative de 40 de milioane de unitati. Doar în 2023, seria QLED a înregistrat vanzari de 8,31 milioane de unitati.

Samsung a demonstrat o pozitie de conducere remarcabila în sectorul televizoarelor premium – în special pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inci si cu preturi mai mari de 2.500 de dolari. Compania a înregistrat o impresionanta cota de piata de 60,5% în termeni de vanzari pentru televizoarele cu preturi mai mari de 2.500 de dolari, mentinand totodata un avans cu o cota de piata de 33,9% pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inci. În plus, datorita vanzarilor semnificative ale modelelor de 98 inch, televizoarele cu dimensiuni de peste 90 inci au mentinut conducerea, înregistrand o cota de piata de 30,4%.
 
Continuand succesul pe piata televizoarelor ultra-mari si de înalta calitate, Samsung a facut, de asemenea, progrese semnificative în sectorul OLED. Seria sa de televizoare OLED a înregistrat vanzari de 1,01 milioane de unitati în 2023, înregistrand o cota de piata de 22,7%. De asemenea, odata cu gama OLED extinsa în 2024, cota de piata a Samsung în sectorul OLED se estimeaza ca va creste semnificativ anul acesta.

„Suntem mandri sa fim recunoscuti ca lideri pe piata globala a televizoarelor timp de 18 ani consecutivi, o dovada a încrederii si a fidelitatii de lunga durata pe care utilizatorii nostri o acorda produselor companiei noastre. Suntem profund angajati sa continuam avansul în industrie, sa depasim calitatea exceptionala a imaginii si sa oferim experiente din ce în ce mai semnificative si valoroase”, a declarat SW Yong, President and Head of Visual Display Business, Samsung Electronics.
 
La CES 2024, Samsung Electronics a dezvaluit revolutionarul procesor NQ8 AI Gen3, anuntand începutul Ereii Ecranelor AI. Avansul în chipseturi de ultima generatie si capacitatile acestora sunt menite sa redefineasca domeniul televizoarelor inteligente, integrand o inteligenta artificiala sofisticata, alimentata de sistemul de operare Tizen OS, pentru a pozitiona ecranele AI în centrul inovatiei caselor inteligente.
 
Anul 2024 se preconizeaza a fi înca un an plin de inovatii semnificative pentru Samsung, începand chiar cu noua generatie de procesoare si caracteristici AI de ultima generatie. Compania se afla în procesul de a transforma si mai mult divertismentul la domiciliu si a stabili noi standarde în industria televizoarelor.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?