Samsung Electronics dezvaluie noile monitoare Odyssey OLED, Smart Monitor si ViewFinity pentru 2024
3/36860
calendar_month 04 Iun 2024, 15:00


Noile monitoare OLED sunt protejate impotriva efectului de burn-in cu noua tehnologie Samsung pe cea mai recenta serie Odyssey OLED

Functiile inteligente sustinute de AI ofera o experienta de divertisment imbunatatita pe Smart Monitor M8, in timp ce noile modele ViewFinity permit o mai buna eficienta la locul de munca

Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat astazi lansarea globala a seriilor de monitoare Odyssey OLED, Smart Monitor si ViewFinity de anul acesta.

Aceste modele noi si imbunatatite aduna la un loc toate caracteristicile pe care utilizatorii si le doresc – precum si unele la care nu se asteapta – pentru a oferi experiente noi, indiferent de modul in care acestia folosesc monitoarele. Seria Odyssey aduce cu sine o experienta OLED superioara; seria Smart Monitor amplifica placerea de utilizare cu functii de divertisment mai avansate, plus Smart Monitor M8 powered by AI; iar gama ViewFinity creste conectivitatea pentru a oferi un spatiu de lucru complet.

„Noile noastre serii de monitoare ofera o gama larga de optiuni utilizatorilor din intreaga lume si creeaza experiente mai bune, indiferent de modul in care acestia aleg sa le foloseasca. De la revolutionarul monitor de gaming Odyssey OLED la experientele multi-device ale seriilor Smart Monitor si ViewFinity, Samsung ramane angajat in redefinirea pietei si in livrarea tehnologiilor de ultima generatie catre utilizatori de pretutindeni”, a declarat Hoon Chung, Executive Vice President of Visual Display Business, Samsung Electronics. 

Seria Odyssey OLED: performanta vizuala de exceptie cu protectie impotriva efectului de burn-in

Gama Odyssey OLED 2024 imbogateste portofoliul Samsung de performante OLED de noua generatie cu noul Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G6 este un monitor de 27” cu rezolutie QHD (2560 x 1440) care suporta un raport de aspect de 16:9. Rata sa de reimprospatare de 360Hz si timpul de raspuns de 0.03ms GtG ii ajuta pe utilizatori sa tina pasul cu un mod de joc alert.

Odyssey OLED G6 este echipat cu Samsung OLED Safeguard+, o noua tehnologie ce protejeaza impotriva efectului de burn-in al ecranului. Aceasta tehnologie este prima din lume care previne burn-in-ul prin aplicarea unei pompe de caldura, prin pulsatie, pe monitor. In plus, sistemul Dynamic Cooling evapora si condenseaza un agent de racire pentru a difuza caldura de cinci ori mai eficient decat metoda veche cu foaie de grafit, prevenind arderea prin reducerea temperaturii la interior. Monitorul detecteaza automat imaginile statice, precum logo-urile si barele de activitati, reducandu-le luminozitatea pentru a oferi un alt mijloc de prevenire a arderii .

OLED G6 ofera o calitate de neegalat a imaginii OLED cu o luminozitate de 250 nits (standard) in timp ce FreeSync Premium Pro mentine GPU-ul si panoul de afisaj sincronizate pentru a elimina tremurul, intarzierea ecranului si fragmentarea imaginii.

Noua tehnologie OLED Glare Free  de la Samsung pastreaza, de asemenea, acuratetea culorilor si reduce reflexiile, mentinand in acelasi timp claritatea imaginii pentru a asigura o experienta de vizionare imersiva chiar si la lumina zilei. Stratul de acoperire cu reflexii reduse, conceput special pentru OLED, depaseste compromisurile intre stralucire si reflexie datorita unui nou strat de acoperire dur si unui model de acoperire a suprafetei.

Monitorul are un design metalic super subtire care ofera o identitate distincta, in timp ce Core Lighting+ imbunatateste experientele de divertisment si de gaming cu iluminare ambientala care se sincronizeaza cu ecranul. Mai mult, suportul ergonomic face ca sesiunile lungi de gaming sa fie mai confortabile, datorita  inaltimii reglabile, dar si suportului de inclinare si rotire.Noile monitoare Odyssey OLED reprezinta urmatorul pas in extinderea leadership-ului Samsung pe piata monitoarelor OLED.

Lansarea lor vine dupa ce Samsung a atins pozitia de varf in vanzarile globale pe piata monitoarelor OLED la doar un an de la lansarea primului model OLED . Aceasta realizare subliniaza ascensiunea rapida a Samsung in peisajul competitiv al monitoarelor OLED, reafirmandu-si totodata angajamentul de a diversifica gama de monitoare de gaming cu modele care valorifica tehnologia OLED proprietara a companiei.

Smart Monitor M8: procesare AI pentru redare video si audio de inalta claritate

Seria Smart Monitor imbunatatita aduce o experienta completa de tip multi-device intr-un singur hub pentru divertisment mai inteligent si o productivitate crescuta. Modelele din 2024 includ M8 (modelul M80D), M7 (modelul M70D) si M5 (modelul M50D).

Smart Monitor M8 de 32” 4K UHD introduce noi functii alimentate de AI, cu procesorul NQM AI care duce experientele de divertisment la un nivel superior. Scalarea AI aduce continutul de rezolutie mai mica aproape de 4K  si Active Voice Amplifier Pro foloseste AI pentru a analiza zgomotul de fundal din spatiul inconjurator pentru a optimiza dialogul in continutul utilizatorului. Modul Audio 360  este disponibil pe M8, care se asociaza cu Galaxy Buds pentru a crea un mediu sonor imersiv. Camera SlimFit incorporata face, de asemenea, usoara realizarea apelurilor video prin aplicatii mobile cu Samsung Dex.

O noutate pentru intreaga gama de Smart Monitoare este Workout Tracker  care se asociaza cu Galaxy Watch pentru a permite afisarea datelor de sanatate in timp real pe ecran chiar si in timpul rularii de continut. Acest lucru eficientizeaza mai mult urmarirea obiectivelor de antrenament si poate face exercitiile mai placute.

Aceste noi caracteristici imbunatatesc functionalitatea deja de exceptie a seriei Smart Monitor. Aplicatiile Smart TV si Samsung TV Plus  ofera acces instantaneu la o gama larga de servicii de streaming si continut live fara a fi nevoie de pornirea unui PC sau de conectarea la alte dispozitive.

M7 este disponibil in dimensiuni de 32” si 43” cu rezolutie 4K UHD (3840 x 2160), o luminozitate de 300 nits (standard) si un timp de raspuns gray to gray (GtG) de 4ms. M5 este disponibil in dimensiuni de 27” si 32” cu rezolutie FHD (1920 x 1080), o luminozitate de 250 nits (standard) si un timp de raspuns GtG de 4ms.

Seria ViewFinity: maximizarea creativitatii si usurintei de utilizare

Optimizate pentru profesionisti din diverse domenii si construite prin intermediul unor practici responsabile, cele mai recente monitoare ViewFinity includ ViewFinity S8 (modelele S80UD si S80D), ViewFinity S7 (modelul S70D) si ViewFinity S6 (modelele S60UD si S60D).

Monitoarele ViewFinity  imbunatatite pentru 2024 contribuie la eforturile de reciclare prin utilizarea a cel putin 10% plastic reciclat si prin evitarea aplicarii de spray-uri chimice pe componentele din plastic . Ambalajul foloseste adeziv in loc de capse pentru o demontare mai usoara.

Suportul Easy Setup se monteaza rapid cu un singur click, fara a necesita alte instrumente aditionale, facand instalarea si utilizarea monitorului ViewFinity extrem de simple si rapide. Fiecare monitor ViewFinity 2024 suporta HDR10 si afiseaza 1 miliard de culori, asigurand o reprezentare exacta a culorilor, si integreaza functii de Intelligent Eye Care certificate TÜV-Rheinland pentru a reduce oboseala ochilor in timpul perioadelor lungi de lucru.

Modelul ViewFinity S8 ofera optiuni de ecran de 27” si 32”, fiecare cu rezolutie 4K UHD (3840 x 2160), o rata de reimprospatare de 60Hz si o luminozitate de 350 nits (standard). De asemenea, acestea dispun de un hub USB pentru conectivitate usoara si un suport ajustabil pe inaltime. Modelul S80UD include un nou comutator KVM pentru conectarea si comutarea facila intre doua dispozitive de intrare diferite, precum si un port USB-C care permite utilizatorilor sa incarce dispozitive cu pana la 90W.

Modelul ViewFinity S7 este disponibil in optiuni de 27” si 32”, fiecare cu rezolutie UHD 4K (3840 x 2160), o luminozitate de 350 nits (standard) si o rata de reimprospatare de 60Hz. Modelul ViewFinity S6 este disponibil in optiuni de 24”, 27” si 32”, fiecare cu rezolutie QHD (2560 x 1440), o rata de reimprospatare de 100Hz si o luminozitate de 350 nits (standard), incluzand un hub USB si un suport ajustabil pe inaltime. Modelul S60UD include, de asemenea, un comutator KVM integrat si un port USB-C (incarcare de pana la 90W).