hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Ricoh Theta ofera fotografie panoramica la 360 grade

Ricoh Theta ofera fotografie panoramica la 360 grade

calendar_month 09 Sep 2013, 11:15
Majoritatea camerelor foto ofera optiunea capturarii unei panorame, dar noua Ricoh Theta propune o functie unica. Camera foto poate captura imagini panoramice la 360 grade, sub forma unei sfere sau le poate transforma intr-o experienta digitala ce poate fi explorata complet in Flash.
Cu o greutate de numai 95 de grame, camera panoramica Ricoh Theta are doi senzori, care captureaza instantaneu imagini panoramice de 180 grade. Cele doua poze fuzioneaza pe loc pentru a crea sfera foto de 360 grade.

Gadgetul de fotografie panoramica Ricoh Theta are doar cateva butoane: declansatorul, butonul de pornire si unul special pentru activarea conectivitatii Wi-Fi. Camera va avea si o aplicatie speciala de smartphone Apple si Android, care permite editarea pozelor.
Cumpara de la Emag.ro camere si accesorii Canon la preturi speciale
Din demo-urile prezentate pana acum, reiese ca fotografiile sferice Ricoh Theta pot captura si fotograful, insa nu este clar daca exista o modalitate simpla de a-l elimina pe acesta din poza fara a pierde din calitatea imaginii panoramice. Gadgetul are si un suport standard, care permite sustinerea cu un tripod si va fi lansat in cateva tari europene pana la finalul lunii septembrie, la un pret de aproximativ 400 dolari.
Sursa: ExtremeTech 

Sondaj

Ce placa video aveti?