hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Producatorii de camere video pentru smartphone fac pasul catre piata automobilelor

Producatorii de camere video pentru smartphone fac pasul catre piata automobilelor

calendar_month 11 Aug 2014, 15:47
Producatorii sud-coreeni de camere pentru smartphone se arata tot mai interesati de piata automobilelor, in incercarea de a compensa scaderea ritmului de crestere a vanzarilor de telefoane inteligente.
Automobilele din clasele superioare pot avea in dotare pana la opt camere video, iar numarul acestora poate ajunge si la 12, daca vor fi inlocuite oglinzile retrovizoare, conform Mcnex Co, producator de camere video pentru telefoane, care are printre clienti pe Samsung, informeaza Reuters.
Pentru ca tehnologia a inceput sa fie implementata si pe modelele mai ieftine, piata camerelor pentru automobile ar putea sa creasca de sapte ori din 2011 pana in 2018, la 6,6 miliarde de dolari, conform celor de la Techno Systems Research.
Aceasta piata va fi sustinuta si de noi reglementari privind siguranta circulatiei automobilelor ce vor fi introduse in SUA din 2018, dar si de aparitia automobilelor care se conduc singure, cum este cel dezvoltat de Google.
"Ne asteptam ca piata camerelor video pentru automobile sa aiba o crestere exploziva", a spus Lee Hyo-cheol, cercetator principal la producatorul de componente auto Hyundai Mobis.

Cat costa o camera video pentru automobile
Insa aceste camere trebuie sa fie mai rezistente decat cele pentru telefoane. Modelele vor fi supuse unor teste printre care se gasesc si scufundarea in apa, si expunerea pentru 1.000 de ore la temperaturi extreme care se schimba brusc.
Cititi mai multe despre "Producatorii de camere video pentru smartphone fac pasul catre piata automobilelor" pe Business24 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?