hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Privitul la TV ne scurteaza viata

Privitul la TV ne scurteaza viata

calendar_month 14 Ian 2010, 16:07
Prea multe programe TV pot dauna sanatatii. Potrivit unui nou studiu, ar putea sa scurteze si viata noastra cu cativa ani. Cu cat petreci mai mult timp in fata televizorului, cu atat creste riscul sa mori la o varsta mai mica, mai ales din cauza unor boli de inima.

In cadrul studiului au fost urmariti 8800 de adulti care nu aveau probleme cardiace. Fata de cei care urmareau mai putin de doua ore de TV in fiecare zi, oamenii care petreceau minim patru ore, aveau aproape 80% sanse ca moara de o boala cardiaca si 46% sanse sa moara din alte cauze. 284 de persoane au decedat in timpul studiului. Fiecare ora petrecuta in fata TV-ului creste riscul decesului de o boala cardiaca cu 18% si riscul general de deces cu 11%, potrivit studiuluiu care a fost publicat pe site-ul Circulation, jurnalul American Heart Association.

Procentele au fost aceleasi chiar daca s-a luat in considerare nivelul educatiei si starea generala a sanatatii, varsta, faptul ca erau fumatori sau nu, colesterolul si tensiunea arteriala. Televizorul nu este letal in sine. Problema adevarata apare din cauza pozitiei implicite pentru urmarirea programelor TV, a declarat autorul cercetarii, David Dunstan, seful laboratorului „Baker IDI Heart and Diabetes Institute”, un centru de cercetari din Victoria, Australia. „Urmarirea indelungata a programelor TV implica pozitia de sezut, ceea ce invariabil duce la absenta miscarilor musculare”, a adaugat Dunstan. Daca muschii stau foarte mult inactivi, metabolismul corect este intrerupt.
Sursa: Hit.ro 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?