Photo Fails: Europenii au, in medie, 268 de "fotografii nereusite" pe smartphone
3/36842
calendar_month 31 Mai 2024, 20:20


Un nou studiu realizat de HONOR arata ca trei sferturi dintre europeni fac mai multe fotografii inainte de a obtine portretul perfect. Femeile sunt pe primul loc in clasamentul "photo fails", cu peste 100 de imagini nereusite in medie pe smartphone, in comparatie cu barbatii.

Europenii fac o multime de fotografii incercand sa obtina portretul perfect, iar acest lucru face ca smartphone-urile lor sa fie pline de imagini nereusite si nefolosite. Potrivit unui studiu recent, 75% dintre europeni fac in mod regulat mai multe fotografii inainte de a alege una. In medie, europenii au stocate pe smartphone 268 de fotografii nereusite, iar 12% dintre ei au peste 400 de astfel de imagini.

Cercetarea, initiata de HONOR, un lider global in furnizarea de dispozitive inteligente, a fost realizata in pregatirea lansarii noii serii de produse, programata pentru luna viitoare. Aceasta lansare isi propune sa redefineasca standardele fotografiei de portret pe smartphone.

Studiul a indicat ca femeile au mai multe fotografii nereusite pe smartphone-uri, cu o medie de 330 de imagini nefolosite, comparativ cu barbatii, care au aproximativ 224. Varsta joaca si ea un rol important: Generatia Z are cele mai multe fotografii nereusite, cu o medie de 360 de imagini, in timp ce persoanele cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani au un numar mai mic, in jur de 200 de fotografii nefolosite.

Aspectele mai putin placute ale fotografiei

Rezultatele arata ca aproape o treime dintre europenii cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani se simt stanjeniti atunci cand cineva are nevoie de prea mult timp pentru a le face o fotografie reusita, iar unul din cinci (20%) se simte frustrat daca abilitatile de fotografiere ale unui prieten sau ale unei rude nu corespund asteptarilor lor. 

Abilitatile de fotografiere sunt un criteriu pe care oamenii il cauta la un potential partener. Aproximativ o treime (30%) dintre respondenti au declarat ca se simt mai speciali cand cineva doreste sa le faca o fotografie, iar 13% au marturisit ca sunt mai predispusi sa iasa cu cineva care stie sa faca fotografii bune. 

Pentru o minoritate, acest aspect poate chiar sa duca la incheierea unei relatii: 6% au incetat sa se vada cu cineva din cauza unei fotografii, iar 5% au pus capat unei relatii pentru ca nu le-a placut o fotografie in care apareau. Mai mult, 14% s-au certat cu cineva din cauza unei fotografii care nu le-a placut. 

Portretul perfect

Aproape jumatate (46%) simt presiune atunci cand sunt rugati sa faca o poza buna pentru altcineva, iar mai mult de o treime (36%) dintre respondenti recunosc ca nu stiu cum sa realizeze un portret de calitate. In ciuda presiunii de a arata perfectiunea in fotografii, 59% dintre participanti au spus ca realizarea unor portrete bune ii face sa se simta bine. Un procent semnificativ, 34%, considera ca o fotografie buna de portret poate dezvalui mai multe despre cineva, iar 49% apreciaza atunci cand o fotografie surprinde personalitatea cuiva. 

Calin Clej - Director de Marketing HONOR Romania si Bulgaria:  „Surprinderea esentei unei persoane prin intermediul portretelor este o forma de arta. Rezultatele cercetarii noastre evidentiaza dorinta tot mai mare de a integra aceasta experienta in viata de zi cu zi. La HONOR, intelegem pasiunea si emotia din spatele crearii unor portrete uimitoare. De aceea, suntem incantati sa anuntam lansarea iminenta a seriei noastre de ultima generatie - H200 SERIES. Datorita tehnologiei avansate de inteligenta artificiala, oricine poate obtine acum rezultate uluitoare, transformand momentele obisnuite in adevarate opere de arta. Spuneti adio fotografiilor de amatori si bucurati-va de portrete extraordinare cu HONOR.”Progresul in fotografia pe smartphone aduce solutii inteligente pentru a surprinde portrete autentice. SERIA H200 se va lansa pe 12 iunie si va stabili un nou standard in domeniul fotografiilor de tip portret.

Cercetarea, realizata de Censuswide in mai 2024 pentru HONOR, a fost realizata pe un esantion de 10.000 de consumatori cu varste intre 18 si 45 de ani din cinci piete: Marea Britanie, Franta, Germania, Spania si Italia, cu cate 2.000 de respondenti din fiecare tara.