Panasonic prezinta modelele Z95A si Z93A cu Fire TV incorporat
3/35867
calendar_month 09 Ian 2024, 18:00


Panasonic va lansa doua noi televizoare OLED emblematice pentru 2024: modelele Z95A (65" si 55") si Z93A (77").

Datorita integrarii sistemului de operare Fire TV, aceste televizoare revolutioneaza modul in care descoperiti si va bucurati de continut, oferind un ecran de pornire personalizat care reuneste servicii de streaming, aplicatii, canale live si recomandari personalizate.

Calitatea superioara a imaginii si a sunetului sunt reprezentative pentru Z95A si Z93A datorita unui chipset nou si a unui panou mai luminos. Precizia Dolby Vision IQTM ofera imbunatatiri superioare ale imaginii si luminozitatii, in timp ce 360 Soundscape Pro, acordat cu meticulozitate de Technics, asigura un sunet surround 3D imersiv care completeaza experienta senzoriala de divertisment.

Cand vine vorba de jocuri, viteza si capacitatea de reactie sunt esentiale, iar noile televizoare OLED emblematice de la Panasonic sunt unele dintre primele din lume care ofera o rata de refresh de 144 Hz pentru un joc realist si mai intens.

Panasonic Fire TV: Explorati mai mult. Simtiti mai mult.

Intr-o lume suprasaturata de continut, Z95A si Z93A se remarca prin capacitatea lor de a agrega continut atat din transmisiuni TV, cat si din servicii de streaming. Aceasta abordare orientata spre continut, posibila datorita sistemului Fire TV incorporat, ofera utilizatorilor o experienta optimizata in ceea ce priveste descoperirea si consumul de continut.

"Cu optiuni atat de numeroase, adevarata provocare este aceea de a identifica exact ceea ce doriti sa urmariti. Prin urmare, noua noastra misiune merge dincolo de simpla furnizare de imagini si sunet de calitate. Este vorba despre simplificarea procesului de descoperire a continutului, asigurandu-ne ca acesta nu este doar usor de accesat, ci si incantator", a declarat Akira Toyoshima, CEO al Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd.

Integrarea asigura utilizatorilor o experienta de utilizare simplificata si acces la o gama extinsa de aplicatii si servicii de streaming de top. De asemenea, aceste televizoare OLED nu sunt doar dispozitive de divertisment, ci si hub-uri pentru gestionarea inteligenta a locuintei. Complet compatibile cu dispozitivele care utilizeaza Alexa, acestea dispun de un panou de bord pentru casa inteligenta, permitand utilizatorilor sa monitorizeze si sa controleze fara probleme ecosistemul casei lor conectate. In plus, Z95A si Z93A sunt compatibile cu Apple Home si AirPlay, ceea ce inseamna ca utilizatorii isi pot controla televizorul cu ajutorul Siri si pot reda fara efort filme, muzica, jocuri si fotografii, direct de pe iPhone, iPad sau Mac.

Datorita controlului vocal la distanta cu Alexa, disponibil pentru prima data pe un televizor inteligent Panasonic, va puteti folosi vocea pentru a lansa cu usurinta aplicatii, a reda muzica, a cauta titluri si a va controla casa inteligenta si multe altele - toate acestea din sufragerie, fara a mai fi nevoie sa cautati telecomanda.

In cele din urma, atunci cand nu sunt utilizate pentru vizualizarea continutului, modelele Z95A si Z93A se transforma in ecrane interactive. Experienta Fire TV Ambient Experience transforma cel mai mare ecran din casa dvs. intr-un afisaj frumos si mereu inteligent. Acesta poate transforma televizorul intr-o galerie proprie si poate afisa fotografii personale precum si informatii peste care sa-ti arunci in trecere privirea, cum ar fi calendare si memento-uri, prin intermediul widget-urilor Alexa personalizabile.Panasonic a implementat multe dintre cele mai bune caracteristici ale sistemului sau de operare proprietar, cum ar fi Penta Tuner pentru receptia avansata a programelor de televiziune. Pe langa satelit, cablu si antena, Penta Tuner suporta receptia prin internet (IPTV) si prin reteaua de acasa (TV>IP), ceea ce inseamna ca televizoarele pot fi amplasate independent de o priza de antena, iar programele pot fi vizionate in fiecare camera fara a fi nevoie de o conexiune TV suplimentara.

In plus, atat Z95A, cat si Z93A sunt dotate cu o telecomanda completa, inclusiv cu butonul unic Panasonic "MyApp", care poate fi programat pentru a deschide direct o aplicatie sau un canal preferat sau chiar o comanda vocala preferata.

In timp ce aplicatia HbbTV Operator App face posibil accesul la continut in direct si la cerere fara a fi nevoie de hardware sau de carduri inteligente, inregistrarea prin USB si derularea televiziunii in direct asigura o vizionare convenabila, iar detectarea automata a tunerului si editorul de canale avansat ofera o experienta de configurare usoara.

Vedeti totul. Simtiti totul.

Noile televizoare OLED Z95A si Z93A reprezinta combinatia dintre un chipset complet nou si un panou luminos, procesorul HCX Pro AI MK II, cu panoul Master OLED Ultimate (sau Master OLED Pro marime de cinema1 size pentru Z93A), cu acuratetea tehnica a Panasonic, posibila datorita know-how-ului si ingineriei japoneze, imbinate cu abilitatile de ajustare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Stefan Sonnenfeld, fondator si CEO al Company 3, este un colaborator de incredere al unora dintre cei mai buni cineasti din lume. Sonnenfeld se numara printre cei cativa artisti de baza care au sustinut puterea colorizarii pentru a spune povesti si a comunica emotii.

Descris de NPR ca fiind "da Vinci al filmelor", Sonnenfeld si-a aplicat abilitatile de colorist la multe dintre cele mai apreciate si populare filme din ultimul deceniu: Top Gun: Maverick, A Star is Born, Wonder Woman, HBO’s White lotus, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 si multe altele. La fel ca multi alti coloristi, studiouri si case de postproductie de top, el foloseste ecrane OLED Panasonic ca monitoare de referinta pentru clienti de format mare in fluxul sau de lucru zilnic.

Z95A de la Panasonic utilizeaza un model de panou Master OLED Ultimate2, care este echipat cu un sistem Micro Lens Array de ultima generatie si o configuratie de gestionare a caldurii in mai multe straturi, dezvoltata de inginerii de la Panasonic. Panoul ofera o luminozitate fara precedent datorita imbunatatirilor aduse tehnologiei de comanda si a sistemului de gestionare a caldurii.

"La Panasonic, angajamentul nostru a fost intotdeauna acela de a produce imagini de cea mai buna calitate. Acest lucru nu vine doar din precizia tehnica, ci si din colaborarile cu cei mai buni coloristi de la Hollywood. Iar pentru o experienta de vizionare cat mai personalizata, am incorporat inteligenta artificiala pentru a recunoaste tipul de continut pe care il vizionati si pentru a ajusta la perfectiune atat setarile de imagine, cat si cele de sunet", spune Akira Toyoshima, CEO al Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd.

Noul procesor HCX Pro AI MK II din Z95A si Z93A alimenteaza noul sistem 4K Remaster Engine, care imbunatateste claritatea imaginii de streaming, prin combinarea inteligentei artificiale si a modelelor matematice pentru imagini clare si naturale si o reducere superioara a zgomotului de streaming. Granulatia a fost, de asemenea, imbunatatita pentru a reduce banding-ul.

De asemenea, ambele modele sunt compatibile cu Dolby Vision IQTM Precision detail, un sistem de imbunatatire a imaginii care are ca scop evidentierea unor detalii suplimentare. Acesta reprezinta un progres al Dolby Vision IQTM si functioneaza prin ajustarea nivelurilor de lumina din fiecare zona a ecranului pentru a scoate in evidenta mai multe detalii, fara a creste luminozitatea pana la punctul in care imaginea sa para decolorata.

Aceasta tehnologie functioneaza in tandem cu senzorii de lumina ambientala incorporati in televizor pentru a sesiza cat de puternica este luminozitatea din sufragerie si pentru a ajusta apoi imaginea de pe ecran asigurandu-se ca fiecare detaliu poate fi vazut, chiar si in cele mai intunecate scene. Noul procesor HCX Pro AI MK II permite, de asemenea, compatibilitatea cu Dolby Vision® pana la 144 Hz.

In colaborare cu partenerii nostri de la Hollywood, inginerii Technics au acordat, de asemenea, cu meticulozitate noile ecrane OLED pentru a se asigura ca intotdeauna continutul este vizualizat si ascultat asa cum au intentionat creatorii sai. Acest lucru este posibil datorita sistemului 360 Soundscape Pro reglat de Technics, cu difuzoare multidirectionale si suport Dolby Atmos®, care ofera un sunet surround 3D imersiv.

Duceti jocul la urmatorul nivel

Z95A si Z93A sunt printre primele televizoare OLED din lume care ofera o rata de refresh de 144 Hz, ceea ce reprezinta o inovatie radicala pentru pasionatii de jocuri. Aceasta caracteristica asigura o capacitate de reactie de neegalat, un beneficiu pentru jucatorii care cauta un avantaj competitiv. Inima acestei inovatii este noul procesor HCX Pro AI MK II, recunoscut pentru redarea unor imagini vii, fara intreruperi si cu o claritate extraordinara.

Folosind acest nou procesor, Panasonic prezinta modul "Game Mode Extreme" imbunatatit, care le confera televizoarelor functionalitati de ultima generatie pentru jocuri, pregatindu-le pentru cele mai noi console si PC-uri. In special, includerea functiei HDMI 2.1 High Frame Rate si VRR pana la 144Hz inseamna un numar mai mare de cadre pe secunda, ceea ce duce la o experienta de joc mai rapida si mai fluida. O alta imbunatatire semnificativa este modul Dolby Vision Gaming imbunatatit, acum, de asemenea, compatibil cu rate de cadre de pana la 144Hz. Acest upgrade asigura un contrast maxim si o calitate superioara a imaginii in High Dynamic Range, amplificand experienta de joc.

In plus, aceste televizoare ofera o intarziere de intrare (input lag) foarte redusa, o caracteristica cruciala pentru jocurile rapide, deoarece asigura ca fiecare actiune a controlerului este reflectata instantaneu pe ecran, oferindu-le jucatorilor un avantaj competitiv fata de adversarii lor.

Noile televizoare OLED ofera, de asemenea, functia True Game Mode, un set predefinit de parametri ai imaginii, special conceput pentru a imbunatati acuratetea culorilor, inclusiv setarile optime pentru balansul de alb si scala de gri. Rezultatul este o experienta de joc care se aliniaza indeaproape cu viziunea dezvoltatorilor de jocuri, oferind jucatorilor o calatorie vizuala cinematica si autentica.

Pe langa imbunatatirile vizuale, aceste televizoare dispun, de asemenea, de moduri de sunet specializate pentru genurile RPG (Role-Playing Games) si FPS (First-Person Shooter). Modul RPG creeaza o ambianta sonora 3D cu dialoguri clare, esentiale pentru o poveste captivanta si un joc strategic. In schimb, modul FPS este ajustat fin pentru a accentua indicii sonore cruciale, cum ar fi pasii, oferind un avantaj tactic in jocurile de tip shooter.

In plus, afisarea imaginii HDR cu Tone Mapping OFF este o alta caracteristica notabila. Aceasta permite ajustarea perfecta a jocurilor HDR chiar la sursa, mai degraba decat la televizor. Acest lucru asigura niveluri ridicate de luminozitate si vizibilitate detaliata, fara a suprasatura zonele luminoase.

Toate setarile de joc sunt usor de accesat prin intermediul panoului actualizat "Game Control Board" , care afiseaza setarile jocului care permite modificarea rapida a acestora. De asemenea, il puteti accesa prin butonul personalizabil My App de pe telecomanda, pentru un acces rapid.

1 Doar pentru Z93A
2 Doar pentru Z95A

Apple si AirPlay sunt marci comerciale ale Apple Inc., inregistrate in SUA si in alte tari si regiuni. Pentru a utiliza AirPlay, se recomanda utilizarea celei mai recente versiuni de iOS, iPadOS sau macOS.
Dolby, Dolby Vision, Dolby Atmos si simbolul dublu D sunt marci comerciale inregistrate ale Dolby Laboratories Licensing Corporation. Dolby Vision IQ este o marca comerciala a Dolby Laboratories Licensing Corporation.

sursa: panasonic.com/ro/