Panasonic aduce o noua actualizare de firmware care imbunatateste experienta de fotografiere si functia de partajare a LUMIX S5II si S5IIX
3/36458
calendar_month 12 Apr 2024, 10:50


Panasonic anunta o actualizare semnificativa a firmware-ului pentru camerele sale mirrorless full frame LUMIX S5II si S5IIX, care imbunatateste experienta de fotografiere si optimizeaza functia de partajare atat pentru imagini, cat si pentru clipuri video.

Ascultand nevoile creatorilor, firmware-ul V3.0 pentru S5II si firmware-ul V2.0 pentru S5IIX ofera eficienta atat in fluxurile de lucru de productie, cat si in cele de post-productie, oferind beneficii importante de economisire a timpului (si prin urmare, a costurilor).

In conformitate cu angajamentul continuu al LUMIX de a sprijini creatorii, firmware-ul va putea fi descarcat gratuit de pe site-ul web LUMIX Global Customer Support incepand cu 22 aprilie 2024.

Imbunatatirea fluxurilor de productie

Noua integrare nativa a camerei in cloud cu Adobe's Frame.io

Compatibilitatea cu Adobe Camera to Cloud este acum acceptata, permitand ca imaginile si videoclipurile sa fie incarcate automat, copiate, partajate si prelucrate in comun prin intermediul cloud-ului. Continutul inregistrat este transmis catre platforma Frame.io prin intermediul unei conexiuni la internet prin Wi-Fi sau prin tethering USB, permitand partajarea fara intreruperi a fotografiilor (JPEG/RAW) si a videoclipurilor Proxy. Acest lucru le permite creatorilor sa primeasca feedback in timp real de la distanta in timpul captarii si permite editarea colaborativa intre echipele de productie folosind software-ul de creatie preferat. Frame.io Camera to Cloud eficientizeaza fluxul de lucru de la fotografiere la editare, sporind eficienta generala a procesului de creatie.

Inregistrare video Proxy

Aceasta noua functie inregistreaza simultan un fisier proxy cu rata de biti redusa in timpul inregistrarii clipurilor video. Inregistrarea unui fisier proxy care este legat de inregistrarea video originala permite transferul mai rapid si mai usor al datelor, editarea si alte procese de post-productie.

Performanta de baza imbunatatita

Autofocus cu recunoastere in timp real (ochi de animale, masini, motociclete)
Sistemul imbunatatit de focalizare automata in timp real imbunatateste focalizarea Phase Hybrid extrem de precisa de la S5II si S5IIX, recunoscand in acelasi timp persoanele printre mai multi subiecti. De asemenea, dispune de o functie de recunoastere a ochilor animalelor, pentru a le focaliza si urmari, precum si de o functie de recunoastere a masinilor si motocicletelor, care este ideala pentru fotografierea sporturilor cu motor.

Performanta E.I.S. imbunatatita

In plus fata de modul Standard, in modul High a fost adaugata recent functia E-Stabilization (Video), care corecteaza electronic miscarile bruste atunci cand fotografiati in miscare. De asemenea, a fost adaugata o corectie a distorsiunii de perspectiva pentru a corecta distorsiunea care tinde sa apara in timpul filmarilor video atunci cand se utilizeaza un obiectiv cu unghi larg. In combinatie cu tehnologia Active I.S., acum este posibil sa obtineti imagini si mai stabile atunci cand filmati in miscare. 

Extinderea optiunilor creative

Fotografiere SH inainte de rafala

Functia nou introdusa de fotografiere SH inainte de rafala permite inregistrarea rafalei inainte de declansarea fotografierii. Atunci cand este setat in modul SH PRE, aparatul foto incepe fotografierea in rafala din momentul in care utilizatorul apasa pe jumatate butonul declansator, permitand fotografierea retroactiva in rafala pana in momentul in care butonul declansator este apasat complet.• Alte marci comerciale si denumiri comerciale apartin proprietarilor respectivi.
• Este posibil ca toate functiile sa nu fie disponibile in functie de situatie.
• Designul si specificatiile pot fi modificate fara notificare prealabila.
• Frame.io, logo-ul Frame.io si Camera to Cloud sunt fie marci comerciale inregistrate, fie marci comerciale ale Adobe in Statele Unite si/sau in alte tari.