hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Olympus a lansat noul E-M5 Mark II: imagini de 41MP si super OIS pe 5 axe (pret si galerie foto)

Olympus a lansat noul E-M5 Mark II: imagini de 41MP si super OIS pe 5 axe (pret si galerie foto)

calendar_month 05 Feb 2015, 14:00
Urmas al mirrorless-ului Olympus OM-D EM-5, noul E-M5 Mark II aduce utilizatorilor un nou pachet de optiuni si functii avansate de fotografiere si filmare, intr-un design retro, similar primului model.
Noul Olympus OM-D E-M5 Mark II, care a fost anuntat oficial astazi si in Romania, dispune de un senzor de 16MP, LIVE MOS, procesor de imagine TruePic VII si cel mai puternic sistem de stabilizare optica a imaginii pe 5 axe. Potrivit Olympus, noua versiune a tehnologiei IS elimina tremurul camerei in toate cele cinci planuri, realizand echivalentul unei viteze a obturatorului cu 5 trepte mai mare. Camera mai beneficiaza si de focalizare automata rapida (Fast AF), ofera un display de 3 inch si vizor electronic, dar si Wi-Fi cu posibilitatea de control de la distanta prin intermediul unui smartphone (cu aplicatia OI Share).

Un avantaj al sistemului de stabilizare pe 5-axe Olympus este potentialul de a capta imagini de foarte mare rezolutie, care depasesc capacitatea normala a senzorului Live MOS de 16 megapixeli. Prin mutarea senzorului intre fiecare cadru si imbinarea a opt cadre intr-unul singur, E-M5 Mark II ofera o imagine de 40 megapixeli.

Nu in ultimul rand, camera ofera modul OM-D Movie pentru filmari 1080 Full HD 60p, cu posibilitatea de stabilire a mai multor viteze de filmare, inclusiv 24p, pentru inregistrari de tip cinematografic.
Noul Olympus OM-D E-M5 Mark II are o carcasa din aliaj de magneziu si o greutate (body) de 417 grame.
Potrivit MGT Educational, unicul distribuitor Olympus in Romania, Olympus OM-D E-M5 Mark II va fi disponibil pe piata locala de la sfarsitul lunii februarie, la un pret recomandat de 5.299 lei (body).
 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?