Noua gama de televizoare The Frame primeste prima certificare Pantone Validated ArtfulColor pentru fidelitatea culorilor
3/36036
calendar_month 31 Ian 2024, 13:50


The Frame reproduce fidel culorii cu ajutorul tehnologiei de culoare adaptiva pentru afisarea optima a lucrarilor de arta in functie de lumina din camera

Samsung a anuntat ca noua editia The Frame 2024 a castigat certificarea Pantone Validated ArtfulColor de la Pantone[1], o autoritate renumita la nivel mondial in domeniul standardelor de culoare. 

Aceasta certificare evidentiaza tehnologia avansata de culoare adaptiva The Frame care asigura o capacitate exceptionala de reproducere a culorilor. 

Aceasta indeplineste standardele riguroase impuse de Pantone pentru culorile autentice, fiind aproape imposibil de distins pentru ochiul uman in conditii standard de iluminare.

 „Consumatorii se asteapta la mai mult de la The Frame. Scopul nostru este sa oferim intotdeauna cea mai buna experienta posibila pentru utilizatori, iar in cazul The Frame, acest lucru se realizeaza prin intermediul afisajului care infatiseaza arta intr-un mod real. 

Certificarea Pantone Validated ArtfulColor este o realizare importanta si vom continua sa ne concentram eforturile catre optimizarea experientei de vizionare.”, spune Yongjae Kim, vicepresedinte executiv al diviziei Visual Display in cadrul Samsung Electronics.

Pantone Validated ArtfulColor evalueaza daca display-ul poate simula cu fidelitate o gama de culori Pantone Color si tonurile pielii – Pantone SkinTone, conform standardului de iluminare D65 al CIE[2]

Acest standard se raporteaza la o forma de iluminare mai mult sau mai putin echivalenta cu cea a luminii medii de la amiaza in Europa de Vest sau de Nord. 

The Frame este primul televizor din lume care a primit aceasta validare stricta. 

Pozitia Samsung de lider in fidelitatea culorilor a fost recunoscuta pentru prima data in 2022[3] cand televizoarele din gama QLED au primit certificarea Pantone Validated.

„Dupa evaluarea Samsung The Frame in lumina ambientala standardizata, am fost foarte multumiti de calitatea inalta a reproducerii culorilor Pantone de pe ecran. 

Aceste rezultate sunt reflectate in aceasta certificare pentru primul televizor din lume desemnat Pantone Validated ArtfulColor. 

Din punct de vedere vizual, putem confirma, de asemenea, calitatea reala a culorilor si a tonurilor pielii afisate in comparatie cu mostrele de culoare fizice, asa cum a observat echipa noastra tehnica in timpul procesului de evaluare. 

Aceasta este o abilitate cu adevarat unica, cu valoare adaugata, pe care Samsung The Frame testat o are.”, a declarat Iain Pike, Senior Global Director, Product and Licensing, Pantone.

Art Mode al The Frame este conceput special pentru a expune lucrari de arta si fotografii in culori realiste, in conditii standard de iluminare, cum ar fi case sau galerii. 

Prin selectarea Art Mode, oamenii se pot bucura de o experienta captivanta si autentica de vizionare a artei prin ajustarea inteligenta a luminozitatii si a nuantelor, optimizand imaginea pentru conditiile de iluminare ambientala.

The Frame, dotat cu tehnologie de afisare QLED de la Samsung, a primit anterior aprobari Pantone Validated si SkinTone Validated pentru redarea precisa a intregii game de culori Pantone SkinTone si a unei varietati largi de culori din cele 2.390 de variante incluse in Pantone Matching System (PMS). De asemenea, The Frame vine cu un afisaj mat ce reduce semnificativ reflexiile, dand viata colectiei extinse de aproximativ 2.300 de lucrari de arta din Samsung Art Store.

[1] Compania Pantone ofera un sistem universal de culoare, denumit Pantone Matching System (PMS) prin intermediul caruia se iau deciziile esentiale in termeni de culoare in fiecare etapa a fluxului de lucru pentru marci si producatori.
[2] Commission Internationale de l’Éclairage sau International Commission on Illumination, in engleza.
[3] https://news.samsung.com/global/2022-samsung-qled-and-lifestyle-tvs-recognized-by-top-global-certification-institutes-for-eye-comfort-safety-and-color-accuracy