hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Nou senzor CMOS full-frame de la Canon - filmeaza la lumina unui betigas parfumat

Nou senzor CMOS full-frame de la Canon - filmeaza la lumina unui betigas parfumat

calendar_month 07 Mar 2013, 10:00
Canon a dezvoltat un senzor CMOS full-frame (35 mm) de inalta sensibilitate, creat exclusiv pentru camerele video. Noul senzor, dedicat capturilor Full HD, ofera performante deosebite in conditii de luminozitate foarte scazuta.
Dimensiunea unui pixel este de 19 microni patrati, adica de 7,5 ori mai mare decat suprafata unui pixel al senzorului folosit pe DSLR-ul varf de gama Canon 1D-X. In plus, noul senzor beneficiaza de circuite suplimentare si tehnologii noi, menite sa reduca si mai mult zgomotul de imagine care, in mod obisnuit, creste invers proportional cu marimea pixelului.

Acest lucru inseamna, explica cei de la Canon, ca senzorul poate surprinde imagini foarte clare chiar si in conditiile unei lumini de doar 0,03 lux (de exemplu, cand cerul este luminat, noaptea, de luna aflata in faza de luna noua), cand ochiul uman abia distinge obiectele.
Canon a testat noul senzor CMOS cu ajutorul unui prototip de camera video, cu care a inregistrat inclusiv o ploaie de meteoriti si o scena luminata doar de un betisor aromatic aprins. Compania intentioneaza ca, pe viitor, sa dezvolte senzorul pentru aplicatii precum observarea astronomica, cercetare medicala sau echipamente de supraveghere.
Sursa: Canon 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?