hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Nikon lanseaza Nikon Df, un full-frame retro superb

Nikon lanseaza Nikon Df, un full-frame retro superb

calendar_month 05 Nov 2013, 12:00
SKIN, importatorul Nikon in Romania, anunta astazi modelul Df, un aparat foto digital cu vizare prin obiectiv, ce iese in evidenta prin dezign-ul retro si capabilitatile avansate.
Design-ul Nikon Df este inspirat din cel al aparatelor foto Nikon clasice cu vizare prin obiectiv, cu film de 35 mm, insa ofera cele mai avansate optiuni digitale de fotografiere.
Nucleul aparatului foto Df are la baza acelasi senzor CMOS in format FX, de 16,2 megapixeli si acelasi procesor EXPEED 3 cu care este echipat D4, varful gamei profesionale de la Nikon.
Cumparati de la eMAG un DSLR din gama Nikon

Sensibilitatea ISO (care merge pana la un echivalent 204.800), compensarea expunerii, modul de expunere si modul de declansare pot fi setate direct prin intermediul acestora, fara a utiliza meniul aparatului foto.

Vizorul cu pentaprisma din sticla ofera o acoperire de aproximativ 100% a cadrului si o marire de 0,7x, precum si un mod de decupare DX cu marcaj pe vizor.
Modelul Df ofera compatibilitate extinsa cu obiectivele NIKKOR, el dispunand de o parghie pentru cuplarea dispozitivului de masurare. Aceasta permite atasarea directa la aparatul foto chiar si a obiectivelor NIKKOR non-AI. Cand se fotografiaza cu un obiectiv non-AI in modurile A (Prioritate diafragma) sau M (Manual), aparatul foto Df permite masurarea la diafragma maxima, la fel ca in cazul obiectivelor AI.

Caracteristicile obiectivului, precum distanta focala si setarea de diafragma maxima pot fi definite usor cu ajutorul unor setari simple ale aparatului foto, permitand acestuia sa recunoasca setarea de diafragma si sa calculeze expunerea corecta.
Fiind sensibil pana la -1 EV, compatibil cu obiective de pana la f/8 si dispunand de patru moduri zona AF (inclusiv urmarire 3D), sistemul AF al aparatului foto Df asigura o acoperire rapida si precisa pe intregul cadru, chiar si in conditii de iluminare dificila, dupa cum afirma cei de la Nikon. De precizat este si faptul ca unitatea obturator extrem de precisa a fost testata la 150.000 de cicluri, cu un timp de expunere minim de 1/4.000 s si sincronizare cu blitul de pana la 1/200s.

Modelul Df permite efectuarea manuala a unor setari extrem de precise pentru balansul de alb, permitand selectarea unui balans de alb in punct unic zonei specifice a cadrului pe care o selectati in timpul fotografierii cu vizualizare in timp real.
Noul aparat va fi livrat impreuna cu un obiectiv in editie speciala de la Nikon cu aspect retro, cunoscutul NIKKOR AF-S 50mm f/1.8G. Nikon Df va fi disponibil la partenerii Nikon din Romania la sfarsitul lunii noiembrie. Desi SKIN nu a anuntat pretul oficial al aparatului, Nikon Df costa, potrivit presei internationale, in jur de 2750 de dolari. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?