Nikon lanseaza camera foto fara oglinda full-frame Z6III
3/36932
calendar_month 19 Iun 2024, 18:10


Primul din lume care a adoptat un senzor CMOS partial stivuit, oferind aceleasi performante superioare ca modelele emblematice si noi functii intr-un corp compact

Nikon anunta lansarea camerei foto fara oglinda Nikon Z6III full-frame/format FX pentru care a fost adoptat montura Nikon Z.

Z6III mosteneste aceleasi performante si operabilitate superioare ca Nikon Z9, modelul emblematic al seriei Nikon Z si Nikon Z8. De asemenea, ofera noi functii de semnatura si are un numar efectiv de pixeli de 24,5 megapixeli. Fiind prima* 1 camera fara oglinda full-frame din lume care este echipata cu un senzor CMOS partial stivuit si cu motorul de procesare a imaginii EXPEED 7 folosit de Z9 si Z8, Z6III este mai capabil sa surprinda subiecte in miscare si sa ofere inregistrarea video. functii necesare pentru a satisface nevoile de productie video. Z6III este complet echipat cu cele mai noi functii si ofera performante avansate, inclusiv un vizor electronic (EVF) care este mai luminos, are o rezolutie mai mare si o gama de culori mai larga decat modelele emblematice. In plus, Z6III functioneaza in tandem cu noul serviciu cloud al Nikon, Nikon Imaging Cloud* 2 , care ofera noi Retete Imaging* 3 care extind posibilitatile de exprimare a imaginilor. De asemenea, permite transferul automat al imaginilor capturate cu Z6III catre diverse servicii terte de stocare in cloud, sporind semnificativ confortul si placerea utilizatorului. Z6III sprijina atat creatorii care doresc sa abordeze expresii imagistice mai creative, cat si profesionistii care isi castiga existenta cu camerele lor.

Nikon va continua sa urmareasca noi dimensiuni ale performantei optice in timp ce satisface nevoile utilizatorilor, contribuind la dezvoltarea culturii imagistice, cu speranta de a extinde posibilitatile de exprimare a imaginilor.

*1Printre camerele fara oglinda full-frame disponibile incepand cu 17 iunie 2024, pe baza cercetarilor Nikon.
*2Serviciul este programat sa inceapa la o data ulterioara. Data lansarii si detaliile serviciului pot diferi in functie de regiune.
*3Imaging Recipes este un serviciu care ofera caracteristici unice de imagistica ca „reteta”.

Caracteristici primare

1. Performanta superioara de fotografiere realizata de primul senzor CMOS partial stivuit din lume

Z6III este prima camera fara oglinda full-frame din lume pentru care a fost adoptat un senzor CMOS partial stivuit cu numeroase circuite de procesare de mare viteza stivuite deasupra si sub senzorul de imagine. Citirea de mare viteza activata de acest nou senzor, impreuna cu motorul de procesare a imaginii de mare viteza EXPEED 7, adoptat si la Z9 si Z8, permite Captura inainte de lansare* de pana la 1 secunda de inregistrare inainte de declansare. butonul de eliberare este apasat complet la o viteza maxima de 120 fps (C120). La 60 fps (C60), poate captura si imagini full-frame cu aproximativ 24 de megapixeli - un numar mai mare de pixeli decat este acceptat cu Z9 si Z8. In plus, afisajul EVF minimizeaza saritul cadrelor, asigurand o miscare mai lina a subiectului si facandu-l mai usor de urmarit in timpul fotografierii continue de mare viteza la 20 fps. Acest lucru ajuta la capturarea momentelor decisive, cum ar fi animalele salbatice care alearga si pasarile in zbor.

*Disponibil numai cu inregistrarea JPEG.

2. Inregistrare video 6K pentru o mai mare flexibilitate cu productia video

Adoptarea unui nou senzor CMOS capabil de citire de mare viteza realizeaza inregistrarea interna de 12 biti 6K N-RAW si ProRes RAW HQ, precum si 10 biti 5.4K ProRes 422 si H.265. Acest lucru permite inregistrarea flexibila a filmarilor pentru productia video 4K. Atunci cand creeaza videoclipuri 4K sau videoclipuri Full HD verticale din ce in ce mai populare pentru smartphone-uri, utilizatorii au libertatea de a decupa, mari, urmari si stabiliza filmarile, sporind optiunile de editare. In plus, inregistrarile video de inalta definitie 4K UHD pot fi create prin supraesantionare de la 6K* 1 . Compactul Z6III are, de asemenea, un design eficient de disipare a caldurii, consumand mai putina energie in timpul inregistrarii video si permitand inregistrarea 4K UHD/60p pentru pana la 125 de minute.* 2 . Z6III ofera o mai mare libertate in productia video cu performanta si functia sa superioara, inclusiv suport pentru inregistrarea video Full HD/240p H.265 pe 10 biti, permitand crearea de inregistrari video dinamice, cu incetinitorul de 10x.*1Inregistrarea 4K UHD/60p, 30p, 25p, 24p este disponibila numai la o setare a zonei imaginii de [FX].
*2H.265 pe 8 biti (MOV), [Supraesantionare extinsa]: [OFF], [Decuplare automata a temperaturii]: [Ridicat], la 23°C/73,4°F, folosind un card de memorie Nikon MC-CF660G si o sursa de alimentare externa . 75 min. in modul standard.

3. Un EVF luminos, de inalta rezolutie, cu o gama larga de culori, care cufunda utilizatorul in fotografiere

La 4.000 cd/m 2 , EVF-ul lui Z6III il depaseste pe cel incorporat in Z9 si Z8, facandu-l cel mai stralucitor din istoria camerelor fara oglinda*. Accepta un afisaj clar si clar al vizorului care minimizeaza intunecarea vizorului, chiar si in situatii extrem de luminoase in aer liber. Pe langa faptul ca accepta o rezolutie de 5760.000 puncte, cea mai mare din istoria Nikon*, accepta o gama de culori echivalenta DCI-P3 utilizata pentru cinematografia digitala pentru prima data in istoria camerelor fara oglinda*. Nu numai ca ofera o vizualizare clara si clara pana la marginile cadrului, dar gama de culori echivalenta DCI-P3 ofera, de asemenea, o afisare mai reala a culorilor, in special rosu vibrant, fara suprasaturare si permite o vizualizare mai luminoasa a subiectilor atunci cand fotografiere cu iluminare decorativa sau LED-uri stralucitoare in modul ton HLG.

*Din 17 iunie 2024. Declaratie bazata pe cercetarea Nikon.

4. Performanta, fiabilitate si operabilitate egale sau mai bune decat cele ale modelelor de ultima generatie

Combinatia dintre senzorul CMOS partial stivuit si motorul de procesare a imaginii de mare viteza EXPEED 7, gasit in modelul emblematic, realizeaza cicluri de calcul AF mai scurte. Z6III accepta, de asemenea, noua tipuri de detectare a subiectului, inclusiv modul Avion. In plus, limita de jos a intervalului de detectie AF a fost extins la -10 EV*, depasind-o pe cea a Z9 si Z8, facilitand focalizarea in situatii intunecate si extinzand posibilitatile de fotografiere. Z6III este la fel de robust si de fiabil ca si Z8. Dispune de un mecanism de blocare VR in camera care tine senzorul in siguranta, protejand senzorul de imagine de socuri neasteptate. Camera este, de asemenea, rezistenta la frig pana la -10°C/14°F, ceea ce o face potrivita pentru utilizare intr-o mare varietate de medii si conditii. De asemenea, mosteneste o gama completa de setari si comenzi personalizate de la Z9 si Z8, inclusiv cadranele si aspectul butoanelor, precum si functii de portret, cum ar fi Controlul imaginii portretului cu ton bogat, catifelarea pielii si echilibrul impresiei portretului.

*Mod foto, servo AF unic (AF-S), echivalent ISO 100, obiectiv f/1.2 folosit, la 20°C/68°F.

5. Noi functii pentru a extinde si mai mult posibilitatile de exprimare a imaginilor

Z6III accepta un nou control flexibil al imaginii color pentru utilizare in NX Studio* 1 , software-ul de computer pentru navigarea, procesarea si editarea imaginilor de la Nikon. Aceasta noua optiune permite utilizatorilor o mai mare libertate de exprimare cu imaginile lor. Accepta functiile Color Blender si Color Grading care permit ajustarea intuitiva a nuantei, cromaticii si luminozitatii pentru a se potrivi cu intentia utilizatorului. Combinatiile de setari configurate in NX Studio pot fi apoi exportate pe Z6III si inregistrate ca comenzi personalizate de imagine care pot fi aplicate in orice moment la fotografiere. Aceste setari sunt, de asemenea, reflectate in afisarea live view in timpul fotografierii, permitand utilizatorilor sa previzualizeze rezultatele.

In plus, noul serviciu Nikon Imaging Cloud ofera „Retete de imagistica”, Controluri de imagine personalizate sugerate de Nikon sau supravegheate de creatori. Utilizatorii pot transfera pana la noua dintre aceste retete pe Z6III prin Wi-Fi, permitandu-le sa experimenteze cu usurinta stilurile creative ale creatorilor lor preferati, sporindu-si placerea de a exprima imaginea. Mai mult, firmware-ul Z6III poate fi actualizat fara a fi nevoie de un computer sau de un dispozitiv inteligent. Imaginile capturate cu camera pot fi, de asemenea, incarcate automat in Nikon Imaging Cloud imediat ce camera este conectata la serviciu prin Wi-Fi* 2 . De acolo, acestea pot fi transferate direct in servicii de stocare in cloud terte preconfigurate, facand stocarea si partajarea imaginilor si mai convenabile.

*1[Flexible Color] va fi introdus in NX Studio cu versiunea programata pentru lansare pe 18 iunie 2024.
*2Videoclipurile nu pot fi incarcate sau transferate.

6. Caracteristici suplimentare

Cea mai puternica reducere a vibratiilor din camerele Nikon din seria Z — echivalent cu o oprire de 8,0* 1 .
Punct de focalizare VR* 2 care reduce neclaritatea in zonele focalizate, chiar si atunci cand subiectul este aproape de marginea cadrului.
Controlul imaginii portret cu ton bogat care realizeaza o redare stralucitoare si frumoasa a texturilor pielii.
Ofera functii de catifelare a pielii si echilibrare a impresiei portretului, eficiente pentru fotografia de portret.
O functie de fotografiere cu deplasare a pixelilor care permite crearea de imagini de aproximativ 96 de megapixeli prin combinarea mai multor fisiere RAW (NEF).
Reducere electronica a vibratiilor* 3 pentru stabilizarea eficienta a imaginii cu inregistrare video.
Accepta Zoom Hi-Res, care permite utilizatorilor sa mareasca subiectul fara pierderi de calitate a imaginii cu inregistrarea video, chiar si atunci cand folosesc un obiectiv principal.
Utilizatorii pot alege dintre cinci sunete diferite ale declansatorului electronic si pot alege nivelul de volum dintre cinci optiuni.

*1Incepand cu 17 iunie 2024. Pe baza standardelor CIPA. Cand utilizati capatul teleobiectiv al NIKKOR Z 24-120mm f/4 S cu modul NORMAL.
*2Numai in modul foto cu obiective NIKKOR Z care nu sunt echipate cu VR. Nu functioneaza cand sunt afisate mai multe puncte de focalizare.
*3Cand VR electronic este activat, unghiul de vedere este echivalent cu cel al unui obiectiv cu o distanta focala de aproximativ 1,25x fata de cea a obiectivului utilizat. Nu este compatibil cu videoclipurile RAW, 5.4K sau cu rate de cadre de 100p sau mai mari.

Caracteristicile principale Nikon Imaging Cloud

Nikon Imaging Cloud este noul serviciu cloud Nikon care ofera functii distractive si convenabile care sprijina experienta de imagine a utilizatorului cu o conexiune directa la camera* 1 . Acest serviciu ofera retete de imagistica organizate care permit utilizatorilor sa descarce Picture Controls create din aceste retete. Utilizatorii isi pot salva propriile comenzi personalizate pentru imagine cu ajustari ale nuantei, luminozitatii, contrastului si altor setari in Nikon Imaging Cloud si sa le sincronizeze cu camera. O gama de retete unice pentru imagini recomandate de Nikon si supravegheate de creatori le permite utilizatorilor sa se bucure de o varietate de expresii incercand noi stiluri de imagine pe care nu le-au incercat niciodata pana acum. Cand camera este conectata la Nikon Imaging Cloud prin Wi-Fi, imaginile statice capturate cu camera pot fi incarcate automat direct in Nikon Imaging Cloud sau in servicii de stocare in cloud de la terti preconfigurate, reducand foarte mult munca implicata in transferul de date. In plus, actualizarile firmware-ului camerei pot fi efectuate automat la o ora specificata, activand actualizarile automate pe camera* 2 . In plus fata de eliminarea problemelor de utilizare a unui computer, smartphone sau card de memorie pentru a actualiza firmware-ul, aceasta caracteristica permite camerei sa fie mereu la zi.

*1Incepand cu 17 iunie 2024, acest serviciu este acceptat numai de Z6III. Suport pentru alte modele va fi adaugat in viitor.
*2La un moment prestabilit cand camera este conectata la serviciu prin Wi-Fi si alimentata prin USB.

Caracteristicile principale ale acumulatorului MB-N14 Power

Pachetul de baterii de alimentare MB-N14 este un pachet de baterii de alimentare optional pentru Z6III, Z7II si Z6II. Pachetul de baterii de putere MB-N14 poate gazdui doua baterii reincarcabile Li-ion EN-EL15c* 1 , permitand utilizatorilor sa inregistreze de aproximativ 1,9 ori mai multe fotografii si imagini video.* 2 Pe langa faptul ca ofera aceeasi rezistenta la praf si picurare ca si picurarea Z6III, acumulatorul MB-N14 Power poate fi folosit in conditii de pana la -10°C/14°F, facandu-l extrem de util atunci cand fotografiati pentru perioade lungi de timp in conditii grele. In plus, pachetul de baterii MB-N14 Power este un pachet de baterii de alimentare „in schimb la cald” care continua sa furnizeze energie chiar si atunci cand una dintre cele doua baterii este scoasa, atata timp cat cealalta nu este epuizata. Bateriile introduse in pachetul MB-N14 Power Battery pot fi incarcate si folosind conectorul USB incorporat, chiar si atunci cand dispozitivul nu este atasat la camera.* 3

*1Pot fi utilizate si bateriile EN-EL15b si EN-EL15a, dar retineti ca rezistenta bateriei (numarul de fotografii posibil) poate fi mai mica la o singura incarcare.
*2Rezistenta reala variaza in functie de factori precum conditiile de mediu, nivelul de incarcare a bateriei, intervalul dintre fotografii si optiunile selectate in meniurile camerei.
*3Bateriile EN-EL15c si EN-EL15b pot fi incarcate.