hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Nikon anunta DSLR-ul D5300, cu ecran rabatabil, WiFi si GPS incorporate

Nikon anunta DSLR-ul D5300, cu ecran rabatabil, WiFi si GPS incorporate

calendar_month 17 Oct 2013, 13:30
SKIN a anuntat astazi aparatul foto DSLR Nikon D5300, cu ecran rabatabil, senzor CMOS fara filtru low-pass, Wi-Fi si GPS incorporate si obiectivul NIKKOR AF-S 58mm f/1.4G, bazat pe legendarul Noct-NIKKOR.
Nikon D5300 este cel mai nou model DSLR DX cu ecran rabatabil si primul cu Wi-Fi si GPS incorporate. Componenta centrala este un senzor CMOS de 24,2 megapixeli in format DX fara filtru optic low-pass.
Fotografiile pot fi partajate utilizand prin WiFi, aparatul conectandu-se direct la un smartphone sau la o tableta. Functia GPS marcheaza fotografiile de calatorie din aparatul foto cu geoetichete.

Nikon D5300 ofera o sensibilitate ISO ridicata (pana la 12.800, extensibila pana la un echivalent de 25.600) dispujne de puternicul sistem de procesare a imaginii EXPEED 4 de la Nikon, Astfel, D5300 ofera viteze de fotografiere continua de pana la 5 cadre pe secunda si sistem AF inteligent cu 39 puncte, din care noua de tip cruce.
Monitorul LCD de 3,2 inci, este rabatabil si ofera un unghi larg de vizualizare si rezolutie inalta, de 1.037.000 puncte ce se traduc prin libertatea de a surprinde cadre din orice unghi.

Functia D-Movie a aparatului foto D5300 realizeaza inregistrari video Full HD cursive si fin detaliate, la cadente de cadre de pana la 50p/60p.
Tot astazi, Nikon anunta noul AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, un obiectiv fix in format FX ideal pentru aparatele DSLR de inalta rezolutie. Un omagiu adus legendarului obiectiv Noct-NIKKOR, constructia optica perfect noua ofera caracteristici incredibile de claritate, contrast si rezolutie.

Subiectele sunt redate clar cand se fotografiaza la cea mai larga diafragma, de f/1.4, iar tratamentul Nano Crystal minimizeaza petele luminoase si formele dublate. In plus, sursele de lumina punctiforme, precum luminile orasului, sunt reproduse sub forma de mici puncte rotunde, chiar si la periferia imaginii.

Focalizarea automata este silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon.
Nikon D5300 si AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G vor fi disponibile in Romania in luna noiembrie. Momentan pretul nu a fost comunicat in Romania dar estimam ca body-ul va costa in jur de 3000 de lei. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?