Lytro anunta Lytro Illum. Tehnologie light-field intr-un design special la pret prohibitiv
5/5723
calendar_month 23 Apr 2014, 10:00
Lytro este una dintre camerele despre care am scris in trecut, punctand tehnologia speciala care insotea aparatul. Acum compania a prezentat cea de-a doua generatie Lytro, denumita Illum, care vine specificatii mult imbunatatite, dar si cu un design care noua ni se pare extrem de reusit.
Lytro Illum vine sa contracareze toate criticile adresate de catre cei care au testat primul model. Aduce un senzor mai mare si o tehnologie light-field imbunatatita, ceea ce permite fotografului sa beneficieze de mai multa libertate in stabilirea parametrilor de fotografiere light-field.

Lytro Illum poate captura imagini la 40 de Megarays (fata de 11, cat oferea primul model), ceea ce mai concret inseamna ca imaginea finala, statica, va avea o rezolutie de aproximativ 4MP.
Extrem de important este ca, avand la baza tehnologia light-field imbunatatita, cu ajutorul unui software cu care este dotata noua Illum, utilizatorul poate exporta imaginile ca scurte secvente video. Desigur, rezultatul capturii in sine este, daca vreti, asemanatoar celui 3D, iar utilizatorul poate vedea diferite niveluri de adancime de camp si poate selecta perspectiva imaginii finale.

Design-ul noii Lytro Illum este, cel putin din punctul nostru de vedere, unul extrem de reusit (mai ales daca il comparam cu primul model al companiei, care semana cu orice, numai cu o camera foto nu).
Illum este dotata cu un display de 4 inch sensibil la atingere iar ca design aduce cu un DSLR, sa-i spunem, mai futurist.

Din pacate, exista si vreo doua aspecte mai putin de laudat la Lytro Illum.
Unul ar fi greutatea camerei, care se apropie vertiginos de un kg (are 939 de grame). Al doilea este pretul: Lytro Illum, care va ajunge pe piata in luna iulie, va costa 1.599 dolari (sau 1.499 dolari pentru precomenzile plasate inainte de data de lansare comerciala).
Urmariti un demo cu Lytro Illum: