hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  LG a construit, din nou, cel mai subtire LCD TV din lume

LG a construit, din nou, cel mai subtire LCD TV din lume

calendar_month 22 Dec 2009, 09:57
LG si-a recastigat pozitia ca fabricant al celui mai subtire LCD din lume, prezentand recent un panou cu o grosime de numai 2.6 mm.

In mai 2009, LG cucerise acest titlu cu cele mai subtiri doua panouri LCD de 42, respectiv 47 e inci, care aveau grosimea de 5.9 mm. Cateva luni mai tarziu, in octombrie, Samsung ii detrona pe cei de la LG si stabilea un nou record, prin lansarea unui LCD de numai 3.9 mm grosime. Iata ca LG nu doar ca a revenit, dar a si impins totodata stacheta peste pragul de 3 mm.
Televizorul lansat acum de LG are o diagonala de 42 de inci si cantareste, chiar si la cei 2.6 mm grosime, aproape 4 kg. Poate reda continut full HD, la 1920 x 1080p, cu o rata de refresh maxima ce atinge 120HZ.
Cei de la LG au declarat ca, pentru a produce acest LCD, au folosit in constructia lui mai multe tehnologii de subtiere, precum un sistem edge-lit/backlit LED si un film optic proprietar.
Nu se cunosc inca detalii despre o eventuala lansare pe piata si pretul unui astfel de panou LCD, dar cu siguranta ca astfel de informatii vor fi comunicate odata cu prezentarea panoului la CES 2010 (Consumer electronics Show), care va incepe in Las Vegas, pe 5 ianuarie.
 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?