hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  iLens cu obiectiv detasabil - un super concept camera foto pentru Apple

iLens cu obiectiv detasabil - un super concept camera foto pentru Apple

calendar_month 25 Apr 2013, 09:30
Yanko Design prezinta primul concept de camera foto iPicture. Mai exact, este vorba despre o serie de imagini cu viziunea unor fani Apple asupra unui posibil produs al companiei din acest segment de produs. Nu ne-am gandit ca Apple ar putea scoate pe piata o camera foto din seria "idevices", dar iata ca s-au gandit altii. Si bine au facut, pentru ca un astfel de concept merita atentia tuturor.
Exercitiul de design poarta numele de iLens si este construit in jurul conceptului de "cea mai mai subtire camera foto din lume". Evident, din imaginile de mai jos puteti vedea ca design-ul se incadreaza in filozofia Apple (si tocmai de aceea este si interesant).

Cam ce specificatii ar trebui sa aiba iLens? In primul rand, obiectivele interschimbabile sunt cele care se remarca in mod cert, pe langa formele rafinate ale device-ului.

Ar mai trebui spus ca obiectivele se vor atasa camerei slim doar cu ajutorul unor magneti.
Camera in sine are un ecran de 4,8 inci care este, desigur, Retina.

In viziunea designerului, camera iLens este dotata cu un proceosr Apple A8 (care este de patru ori mai rapid decat A7...).
iLens, dupa cum si-a imaginat-o designerului conceptului, nu este doar o camera foto slim. Este si un player muzical, un device de gaming mobil, un hub social si ofera acces la aplicatiile din App Store. Daca vreti, este un fel de iPod Touch mult mai avansat.
Cumpara de la Emag cele mai multe modele de Ipod Touch

Si, daca tot am ajuns la celebrul player multimedia, trebuie sa spus ca nu ar fi deloc o idee rea ca Apple sa incerce transformarea iPod Touch intr-un produs care sa concureze noile camere foto compacte cu Android, propuse de Nikon, Samsung, Polaroid etc.
Din pacate, acest lucru probabil nu se va intampla daca tinem cont de principiile strategiei de business anuntate de Tim Cook, strategie potrivit careia Apple nu va intra niciodata pe un segment de produs deja existent.
Totusi, nu ne-ar mira ca in toamna si un device similar acestui concept sa se afle printre "produsele uimitoare" pregatite de Apple pentru lansare.
Sursa: Yanko Design (designer Rishi Soman) 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?