GoPro lanseaza Hero 4 Session, noua versiune compacta a action cam-ului (VIDEO, pret si specificatii)
1/16914
calendar_month 07 Iul 2015, 10:00
GoPro va lansa, peste aproximativ o saptamana, o noua versiune a action cam-ului Hero 4, GoPro Hero 4 Session, o camera mult mai mica decat Hero 4 Silver sau Black.
Noul action cam de la GoPro, care va fi lansat oficial pe 12 iulie la un pret de 429 de euro, are dimensiuni cu 50 la suta mai mici decat versiunile Silver sau Black si este mai usoara decat aceste modele cu 40 la suta (are doar 74 de grame).

Din pacate, insa, s-au facut si sacrificii pe parte de specificatii pentru obtinerea unei carcase atat de compacte. Prin urmare, noul GoPro Hero 4 Session nu ofera filmare 4K, ci maxim 1080p la 60 de cadre pe secunda, iar capturile foto au o rezolutie de 8MP (format Wide). Oricum, compromisul pentru care a optat producatorul nu este unul major, mai ales ca limitarea rezolutiei este compensata prin alte caracteristici. De exemplu, noul model ofera o carcasa waterproof si, prin urmare, utilizatorii care doresc sa realizeze filmari subacvatice FullHD nu vor mai avea nevoie de accesorii speciale. Legat de aceasta caracteristica, trebuie spus ca GoPro Hero 4 Session poate rezista pana la o adancime de 10 metri si ca este compatibila cu toate celelalte accesorii dedicate modelelor Silver si Black. Autonomia oferita de GoPro Hero 4 Session este de pana la doua ore (bateria nu este detasabila si are o capacitate de 1.030mAh).

Design-ul compact al Session a impus si modificarea tipului de operare a camerei si dispunerea LCD-ului pe partea de sus a carasei. GoPro Hero 4 Session are un singur buton care actioneaza camera in functie de modul in care este apasat. Astfel, o singura apasare scurta a butonului porneste gadgetul direct in modul filmare, in timp ce o apasare lunga declanseaza action cam-ul in modul de fotografiere time-lapse. Nu in ultimul rand, o apasare repetata a butonului unic va salva inregistrarile si va opri camera. Ar mai fi de spus ca toate celelalte setari ale noii GoPro Hero 4 Session se pot accesa prin intermediul aplicatiei dedicate (detalii pe site-ul oficial).
O noutate absoluta prezenta pe Hero 4 Session este implementarea a doua microfoane, alaturi de un sistem automat prin care camera va alege pe care dintre ele va inregistra sunetul in functie de nivelul de zgomot de fond.
Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul oficial GoPro