Gestioneaza-ti imaginile - cum sa lucrezi cu un numar mare de fotografii
3/37279
calendar_month 12 Aug 2024, 15:30


36 de cadre intr-un film. In trecut fotografii aveau o limita simpla, data de lungimea filmului. In prezent nu avem aceasta problema si facem mult mai multe fotografii. Toata lumea are o camera foto in buzunar, iar numarul de fotografii poate fi coplesitor. Ce poti face pentru a te asigura ca fotografiile tale sunt privite, pentru a preveni pierderea amintirilor importante si a alege cu usurinta imaginile care merita imprimate?

O arhiva foto pentru acasa este o idee grozava.Atat amatorii, cat si profesionistii pot beneficia de pregatirea corespunzatoare a unui catalog. Am adunat o serie de sugestii pentru a usura lucrul cu un numar mare de fotografii. Intr-adevar, la inceput va fi nevoie de un pic de efort, dar odata ce vei incepe sa le folosesti, acestea te vor ajuta sa economisesti timp si iti va oferi o mai mare placere de a rasfoi imaginile.

Fotografii profesionisti trateaza cardurile SD ca pe filmele folosite in trecut, iar pentru fiecare proiect folosesc un nou card de memorie, care ulterior poate fi arhivat intr-un mod similar. Cardurile Samsung Pro Ultimate si Pro Plus, concepute pentru profesionisti, sunt perfecte pentru acest scop. Durabilitatea lor ridicata iti permite sa faci fotografii in conditii dificile: sunt rezistente la caderi, raze X, influenta campului magnetic si apa. Acestea beneficiaza de o garantie de 10 ani. Dupa utilizare, un astfel de card poate fi stocat multi ani intr-o arhiva. Dar cum ramane cu amatorii si cu miile de fotografii de pe telefoanele lor?

Ajutor, am prea multe fotografii

Cateva practici bune ar fi, cu siguranta, stergerea regulata a fotografiilor de calitate slaba si marcarea celor mai reusite cu o stea.Dar, la sfarsitul zilei, telefonul tau este conceput ca un instrument pentru utilizarea de zi cu zi, nu ca o arhiva. Solutiile cloud sunt convenabile pentru copii de rezerva sau cautare, dar nu vei avea control total asupra sigurantei acestora, iar catalogarea nu este cea mai usoara.

De aceea, ar trebui sa pregatesti o arhiva privata pe o unitate externa, care va fi actualizata in mod regulat. Incarcarea chiar si a unui numar mare de fisiere este foarte rapida. Unitatea T9 are o capacitate de stocare a fotografiilor de pana la 4 TB, care pot fi incarcate la o viteza de pana la 2000 MB/s.

Cu toate acestea, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa pregatesti imaginile. Alege-le pe cele reusite si creeaza o structura de catalog adecvata. Iti sugeram sa imparti intreaga arhiva in fisiere personale si de lucru. Apoi, creeaza dosare pentru ani individuali, cu sub-dosare pentru luni individuale. In cadrul acestora din urma, poti crea dosare pentru evenimente speciale care au avut loc la un moment dat, de exemplu „Excursie la Seul” sau „Ziua de nastere a bunicii”. Stocheaza separat imaginile cu documente, cum ar fi contractele sau chitantele. Nu este nevoie sa fie datate, deoarece ar trebui sa includa deja informatiile corespunzatoare.Totusi, iti recomandam sa le denumesti (acest lucru nu este necesar pentru fotografiile private, deoarece ele vor fi definite prin numele lor de catalog).

Dupa crearea dosarelor, umple-le cu imagini. Unitatea va fi gata pentru cautarea celor mai importante amintiri, iar dimensiunea compacta si rezistenta sa iti vor permite sa o iei cu tine in calatorii catre cele mai indepartate locuri.

Pentru cei care au mai mult timp, o buna practica este utilizarea unui software pentru importul fotografiilor. Mai ales persoanele care lucreaza cu fisiere RAW ar trebui sa proceseze imediat imaginile, inainte de a fi stocate in dosarele corespunzatoare impreuna cu fisierele sursa. Astfel, poti economisi timp in viitor si poti fi gata oricand sa le arati fotografii prietenilor.