hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Cinema City a inaugurat primul cinematograf 4DX (senzorial) din Romania in Mega Mall Bucuresti

Cinema City a inaugurat primul cinematograf 4DX (senzorial) din Romania in Mega Mall Bucuresti

calendar_month 19 Mai 2015, 22:08
Cinema City a inaugurat, in aceasta seara, in cadrul unui eveniment dedicat media si nu numai, primul cinematograf 4DX din Romania, in multiplexul localizat in noul Mega Mall din Bucuresti.

Si, pentru ca am fost prezenti la eveniment si am vizionat cateva trailere in sala 4DX, va putem spune ca experienta oferita de aceasta tehnologie este cu adevarat unica pentru spectator si, asa cum preciza in cadrul conferintei de presa si Mooky Greidinger, CEO al Cinema City, incomparabila cu orice altceva exista in acest moment pe piata de profil.

(Mooky Greidinger, CEO Cinema City
Pe scurt, tehnologia 4DX implica miscarea scaunelor spectatorilor in perfecta sincronizare cu ceea ce se intampla pe ecran, dar si apa, vant, lumini si miros, astfel incat experienta de vizionare devine una senzoriala in care aproape ca simti ca faci parte din film. Desigur, cele cinci elemente mentionate mai sus sunt si mai accentuate in cazul filmelor 3D. Pe scurt, merita sa incercati, ca macar o data, experienta, bineinteles, daca aveti stomacul destul de tare :)

Apropo acest aspect, ar trebui sa stiti din start ca exista unele precizari de facut in legatura cu cine poate si cine NU poate asista la o proiectie 4DX (din motive de siguranta). Astfel, nu au acces in sala 4DX persoanele cu hipertensiune arteriala, boli cardio-vasculare, probleme ale sistemului locomotor (coloana vertebrala in special), cu probleme ortopedice si evident persoanele cu epilepsie. De asemenea, femeile insarcinate, persoanele care sufera de probleme respiratorii sau alergii, copii sub patru ani, persoane a caror inaltime nu depaseste un metru, persoane cu greutate peste 120KG, persoanele care au consumat bauturi alcoolice sau droguri NU vor avea acces in sala 4DX!
Cinematografele din mall-uri, singura solutie de a readuce marele ecran in atentia romanilor
Noul Multiplex din cadrul Mega Mall incorporeaza 14 sali de proiectie, dintre care 7 sunt 3D. Investitia Cinema City in acest Multiplex, impreuna cu dezvoltatorul Mega Mall, este estimata la 6 sau 7 milioane euro.
Cinema City detine in Romania 18 multiplexuri in majoritatea oraselor importante din tara si intentioneaza sa investeasca in continuare, impreuna cu dezvoltatorii de mall-uri, pana la sfarsitul acestui an, inca 20 de milioane de euro, potrivit declaratiilor CEO-ului companiei. In urmatorii ani, Cinema City estimeaza ca va investi in Romania, tot impreuna cu dezvoltatorii, aproximativ o suta de milioane de euro. Pe langa considerentele de ordin strict economic, investitiile si planurile de dezvoltare ale Cinema City si in mod sigur si ale competitorilor de pe piata locala, reusesc sa readuca romanul al "cinema", iar cifrele vorbesc de la sine: in 2014 s-au vandut peste 10 milioane de bilete la cinema in Romania (per total, nu doar Cinema City), iar evolutia este destul de spectaculoasa, avand in vedere ca in 2007 toata industria de cinema locala vindea doar doua milioane de bilete pe an... 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?