hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Canon lanseaza noile modele PowerShot A495 si PowerShot A490

Canon lanseaza noile modele PowerShot A495 si PowerShot A490

calendar_month 09 Ian 2010, 11:36
Canon anunta lansarea noilor modele PowerShot A495 si PowerShot A490 – un duo format din camere foto digitale compacte, usor de utilizat si accesibile ca pret, concepute pentru utilizarea de zi cu zi. Inlocuind model PowerShot A480, noile camere foto digitale reunesc un design specific, lentile Canon autentice si o gama larga de caracteristici automate – oferind performante impresionante intr-un corp cu greutate redusa.

Disponibile pe argintiu (ambele modele), rosu si albastru (doar PowerShot A495), cele doua modele ofera un senzor de 10.0 MP si un set de lentile Canon autentice cu zoom optic 3.3x, ce ofera imagini extinse si detaliate. Modul Smart Auto configureaza automat setarile de imagine, in timp ce ecranul LCD 6.2cm (2.5”) luminos si plin de culoare usureaza incadrarea, captura si partajarea imaginilor. Hai sa vedem insa ce tehnologii se mai ascund in acesti mici roboti aparent inofensivi:

Smart Auto – fotografierea fara efort de la Canon

Fotografierea fara efort este garantata de modulul Smart Auto cu tehnologie Scene Detection, ce recunoaste in mod automat conditiile de fotografiere si aplica setarile optime pentru obtinerea fotografiei perfecte. PowerShot A495 identifica automat pana la 18 scene de fotografiere diferite, in timp ce PowerShot A490 poate detecta pana la 13 scene – oferind rezultate excelente fie ca fotografiezi pe o zi insorita, capturezi subiectul de aproape sau fotografiezi noaptea. Configurand in mod automat setarile de imagine, modul Smart Auto transforma fotografierea intr-o operatie extrem de usoara.

Tehnologia i-Contrast identifica scenele cu iluminare scazuta – asigurandu-se ca zonele luminate sau intunecate vor fi capturate in detaliu – in timp ce modulul Smart Flash Exposure ajusteaza in mod automat nivelurile de flash pentru a fi corespunzatoare atat subiectului cat si conditiilor de mediu. De exemplu, in lumina zilei, Smart Flash Exposure va detecta si elimina umbrele de pe fata subiectului cauzate de lumina soarelui, actionand automat flash-ul.

Tehnologia avansata Face Detection

Tehnologia Face Detection faciliteaza obtinerea unor fotografii de grup perfecte, recunoscand fete multiple si asigurandu-se ca fiecare subiect este expus si focalizat cat mai bine. Corectia Red-eye detecteaza si inlatura dupa realizarea fotografiilor orice efect al ochilor rosii din imagini. O optiune inteligenta numita FaceSelf-Timer, disponibila pe modelul PowerShot A495, simplifica fotografiile de grup, camera declansand fotografierea la doua secunde dupa ce o noua fata este detectata in cadru – oferind tuturor posibilitatea de a face parte din fotografie.

Fotografiere simpla, creativa – chiar si in lumina scazuta

Performantele ridicate in medii intunecate sunt posibile de acum multumita unui nou mod Low Light, care configureaza automat nivelul ISO la o rezolutie redusa, pentru a captura imaginile in conditii de iluminare scazuta. De asemenea, tehnologia Motion Detection lucreaza pentru a preveni aparitia efectului de blur atunci cand sunt capturati subiectii in miscare, permitand chiar si celui mai neexperimentat utilizator sa obtina foarte usor imagini incredibile, lipsite de blur.PowerShot A495 integreaza doua noi moduri de scene ce ofera utilizatorilor abilitatea de a fi creativi cu fotografiile realizate. Poster Effect reduce numarul culorilor pentru obtinerea unei fotografii cu un aspect imbatranit, fara a apela la ajutorul computerului. Modul Super Vivid ofera vitalitate sporita – adaugand imaginilor un nivel superior de saturatie, pentru a oferi un efect imbogatit.

Capturi video incarcate direct pe YouTube


In plus fata de obtinerea unor imagini de o calitate incredibila, ambele modele PowerShot A495 si PowerShot A490 sunt capabile sa realizeze o captura video cu sunet la rezolutie VGA. Ambele modele detin si o functie de incarcare pe YouTube, inclusa in pachetul software de baza – oferind capacitatea de a te loga si incarca direct de pe camera foto pe internet, prin intermediul unui computer. Aceasta functie permite fisierelor video sa fie partajate online, oferind astfel prietenilor posibilitatea de a vizualiza imaginile la cateva minute de la filmarea acestora.

Noile modele PowerShot sunt compatibile cu cardurile de memorie SDHC si SDXC SDXC ofera o capacitate de stocare de pana la 2TB, permitind utilizatorilor sa fotografieze sute de imagini pe un singur card. Ambele modele sunt alimentate de bateri AA, oferind utilizatorilor flexibilitate in ceea ce priveste autonomia de functionare. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?