hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Canon EOS 60Da - DSLR pentru cei pasionati de astronomie

Canon EOS 60Da - DSLR pentru cei pasionati de astronomie

calendar_month 03 Apr 2012, 11:58
Canon extinde astazi seria EOS prin lansarea noului model EOS 60Da – un DSLR conceput pentru fotografia astronomica.
EOS 60Da are aceleasi specificatii ca modelul EOS 60D dar depaseste in performante EOS 20Da, potrivit unui comunicat de presa. EOS 60Da este conceput sa captureze emisiile de culoare rosie produse de nebuloase, folosind un filtru low pass modificat ce il face mai sensibil la luminile cu lungimi de unda hidrogen-alfa.

EOS 60Da are senzor APS-C CMOS de 18 Megapixeli, capabil sa imortalizeze detalii bogate din aglomerarile stelare. De asemenea, ofera ISO ridicate de pana la ISO 6,400 (ce poate fi extins la ISO 12,800) ofera imagini cu zgomot redus si micsoreaza timpul de expunere. EOS 60Da detine un ecran LCD Vari-angle de 7.7cm (3.0") cu suport Live View– recomandat pentru fotografiera de pe trepied.

Ecranul vari-angle ofera flexibilitate, in timp ce modul Live View permite un control de precizie, permitand fotografilor sa ajusteze usor compozitia si setarile camerei.

Pentru flexibilitate ridicata in fotografiere, EOS 60Da este compatibil cu controlerul Timer Remote Controller TC-80N3 – un declansator programabil ce permite ajustarea setarilor fara a modifica deloc pozitia camerei. TC-80N3 permite utilizatorului sa captureze imagini de la distanta, la anumite intervale, sau sa realizeze expuneri mai indelungate, fiind ideal pentru a fotografia cerul pe timp de noapte.

EOS 60Da - caracteristici cheie:

  • Sensibilitate extinsa pentru lumina IR

  • Senzor APS-C CMOS de 18 megapixeli

  • Ecran Clear View LCD vari-angle de 7.7cm (3.0")

  • ISO 100-6,400 (posibilitate de extindere la ISO 12,800)


Pretul estimat pentru Canon Eos 60Da este de 1.500 dolari. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?