hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Canon anunta lansarea a doua noi camere video profesionale: XF205 si XF200

Canon anunta lansarea a doua noi camere video profesionale: XF205 si XF200

calendar_month 02 Apr 2014, 17:21
Canon a prezentat astazi doua noi camere video profesionale de dimensiuni reduse, XF205 si XF200.
Producatorul spune ca ambele modele au fost concepute pe baza sugestiile unor operatori profesionisti din diferite domenii de activitate, iar acest lucru se reflecta in usurinta utilizarii camerelor si in design-ul compact.

Totusi, spun cei de la Canon, camerele au fost construite in jurul ideii de flexibilitate, iar operarea lor este intuitiva chiar si pentru utilizatorii mai putin experimentati. Mai exact operatorii pot opta pentru controlul total al camerei si modificarea parametrilor de filmare in functie de necesitati sau pentru utilizarea modului ghidat sau chiar automat pentru siguranta ca filmarea va reusi.
"Fiecare camera dispune de un obiectiv video HD Canon (26.8 mm) cu zoom optic dublat (pana la 20x), alaturi de cel mai nou senzor CMOS PRO si un procesor puternic DIGIC DV4. Datorita codecului MPEG 4:2:2 de 50 Mb/s, inregistrarile video pot fi transmise in direct, avand sensibilitate ridicata si un interval dinamic larg, care asigura rezultate excelente chiar si in conditii de lumina scazuta."
Iata cateva specificatii extrase din comunicatul de presa al companiei:

  • Obiective video HD Canon (26.8 mm) cu zoom optic dublat (pana la 20x).

  • Senzor CMOS PRO.

  • Procesor DIGIC DV4.

  • Vizor electronic cu o rezolutie de 1,23 milioane de pixeli.

  • Ecran OLED de 3,5 inch.

  • Inregistrarea concomitenta a fisierelor MXF pe carduri de memorie CF si a fisierelor MP4 pe carduri SD, la rezolutie HD sau mai mica.

  • Inregistrare audio in format linear PCM in 4 canale, cu doua terminale XLR integrate.

  • Mufa pentru conectarea unui microfon extern.

  • Wi-Fi / Ethernet LAN.


Canon XF205 si XF200 vor fi disponibile pe piata europeana incepand cu mijlocul lunii iulie 2014 si vor fi prezentate publicului in cadrul NAB 2014, care debuteaza in 5 aprilie in Las vegas si reuneste profesionisti media si entertainment din peste 150 de tari. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?