hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Bitdefender: Precizari legate de atacul DDoS care a incetinit internetul

Bitdefender: Precizari legate de atacul DDoS care a incetinit internetul

calendar_month 29 Mar 2013, 09:00
Ultimii ani au fost marcati de cresterea numarului de atacuri de tip distributed denial of service asupra unui numar larg de instituii, fie ca forma de protest, fie ca mecanism de scoatere a acestora de pe Internet. Aceste atacuri devin insa din ce in ce mai agresive si afecteaza o parte din ce in ce mai mare a Internetului. Cel mai nou incident de securitate vizeaza Spamhaus, o organizatie olandeza care se ocupa cu mentinerea de liste cu organizatii si indivizi ce trimit mesaje nesolicitate.

Atacul asupra Spamhaus a fost considerat ca fiind unul dintre cele mai agresive campanii DDoS din istorie si promovat de unii experti ca fiind incidentul care a incetinit internetul la nivel global. Bitdefender incearca sa faca un pic de lumina in evenimentele derulate in cele opt zile de atac constant.
Serviciile oferite de SpamHaus sunt folosite de milioane de clienti, incepand de la companii care ofera servicii de e-mail, utilizatori corporate care agrega listele SpamHaus pentru propriile servere de mail, pana la guverne si servicii militare. Scoaterea temporara a SpamHaus de pe internet produce intarzieri in livrarea mesajelor de tip e-mail si poate duce la cresterea numarului de mesaje spam care in mod normal ar fi blocate de SpamHaus.

Dupa datele oferite de institutia afectata, atacul e declansat de un grup organizat care se ocupa cu trimiterea mesajelor spam. Acest grup protesteaza impotriva faptului ca SpamHaus decide ce e legitim sau nu pe Internet si le blocheaza activitatea. Putem vorbi de un razboi comercial, nu unul militar.
Faptul ca atacatorii au mobilizat un numar impresionant de resurse la nivel global pentru a coordona asaltul asupra SpamHaus. Un atac de asemenea proportii ar duce la prabusirea imediata a unui serviciu obisnuit, ceea ce demonstreaza fragilitatea Internetului si aduce in prim-plan o faptul ca atacatorii informatici pot declansa un atac asupra unor infrastructuri critice daca au resursele necesare, conchid specialistii de la Bitdefender.
Sursa: Bitdefender



 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?