hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  BenQ lanseaza o noua gama de monitoare Eye-Care (VIDEO)

BenQ lanseaza o noua gama de monitoare Eye-Care (VIDEO)

calendar_month 11 Oct 2013, 14:00
BenQ lanseaza noua gama de monitoare Eye-Care, cu tehnologie Flicker-Free. Monitoarele promit o vizualizare de foarte buna calitate a contentului.
Noile monitoare din gama Eye-Care dispun de modul de redare Eyegonomic, care inglobeaza setarile pentru modul de citire Senseye, dar si senzorul de protectie a vederii, alaturi de cablul digital pentru cea mai buna performanta (HDMI sau DVI).

Flicker-ul sau efectul de tremurare apare atunci cand panelul LED ajusteaza gradul de luminozitate. Un monitor normal poate avea o palpaire luminoasa foarte rapida, de pana la 200Hz/secunda atunci cand se reduce gradul de luminozitate a monitorului. Cand se intampla acest lucru, ochiul uman, sensibil la cele mai mici semnale luminoase incearca sa se adapteze la palpairile monitorului. Acest fapt conduce la tensiunea ochiului, oboseala si chiar migrene. Noile monitoare BenQ Flicker-Free dispun de un circuit de control al iluminarii din spate care anuleaza aceasta palpaire, imbunatatind experienta vizuala si reducand oboseala ochilor dupa folosirea indelungata a computerelor (desktop sau notebook). Folosirea unui monitor Flicker-Free ofera o mai buna imagine vizuala si o experienta mai confortabila.

Modul de citire Senseye, disponibil pe noua serie de monitoare BenQ Eye-Care reda experienta citirii reale a cartilor, prin ajustarea temperaturii cromatice a monitoarelor si a luminozitatii, dar si a raportului de contrast si a adancimii de camp, simuland hartia.
Senzorul automat Eye-Protect detecteaza nivelurile de lumina ambientala si ajusteaza automat luminozitatea monitorului pe durata zilei, optimizand astfel claritatea si confortul vizual.

Functia Smart Reminder amintette discret utilizatorilor cand sa faca o pauza de odihna pentru privire. Aceste pauze nu mentin doar sanatatea ochilor, dar cresc si gradul de productivitate. Ecranul Anti-Reflex ofera un confort sporit de vizionare prin eliminarea reflexiilor obositoare.
Noua gama de monitoare BenQ Eye-Care care contin panel-uri Flicker-Free include modelele din seriile BL, GL, GW, RL si XL.
Sursa: BenQ 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?