ASUS Republic of Gamers a dezvaluit doua monitoare de gaming speciale
3/36731
calendar_month 21 Mai 2024, 09:36


ASUS Republic of Gamers (ROG) a anuntat ieri doua noi monitoare de gaming, fiecare cu caracteristici de premiera mondiala. Monitoarele se adreseaza pasionatilor de sporturi care cauta rate de reimprospatare extrem de rapide, precum si utilizatorilor care cauta performante uimitoare ale culorilor si densitate mare de pixeli. ROG Strix OLED XG27AQDMG este primul monitor de gaming WOLED lucios din lume; iar ROG Strix XG27UCG este primul monitor pentru jocuri LCD cu mod dublu din lume. ROG a anuntat si o actualizare de firmware pentru Swift OLED PG27AQDM.  

ROG Strix OLED XG27AQDMG este primul monitor de gaming din lume care are un ecran WOLED lucios. Panoul lucios, combinat cu cele mai recente tehnologii OLED, permite modelului XG27AQDMG sa prezinte culori vibrante, imagini mai clare si cele mai inchise nuante de negru in orice conditii de iluminare. De asemenea, ofera imagini cu pana la 20% mai luminoase in comparatie cu monitoarele ROG din generatia anterioara [1]. In timp ce afisajele OLED ofera culori incredibile si raspuns fulgerator, unii utilizatori pot experimenta palpaire atunci cand Rata de reimprospatare variabila (VRR) este activata din cauza modului in care pixelii OLED sunt controlati electric. Acest lucru este amplificat si mai mult de fluctuatiile semnificative ale ratei de reimprospatare si de sensibilitatea ochiului uman la modificarile luminozitatii relative, in special in scenele mai intunecate. Pentru a rezolva acest lucru, noua tehnologie ROG Anti-Flicker ofera trei niveluri anti-palpaire (Strong / Middle / Off) care stabilizeaza rata de reimprospatare intr-un interval atent optimizat. Acest lucru minimizeaza perceptia palpairii pentru a asigura experiente de vizionare mai fluide si mai placute.

Acest monitor pentru jocuri QHD (2560 x 1440) OLED de 27 inchi (26,5 inchi vizualizabil) are o rata de reimprospatare uluitoare de 240 Hz, timp de raspuns de 0,03 ms gri la gri (GTG) si compatibilitate NVIDIA® G-SYNC® pentru a oferi imagini super rapide si super netede, fara lacrimi. Spre deosebire de monitoarele care integreaza adaptorul de alimentare in monitor, cele mai recente monitoare ROG dispun de un adaptor separat pentru a reduce temperatura generala si a reduce riscul de ardere pentru a prelungi durata de viata a panoului OLED. In plus, XG27AQDMG are un radiator personalizat, caracteristici ASUS OLED Care pentru a reduce si mai mult riscul de ardere si o carpa de curatat din microfibra.

Pentru comoditate, XG27AQDMG are o amprenta mai mica care ocupa spatiu minim pe desktop si are un suport pentru telefon incorporat, astfel incat dispozitivele mobile sa fie la indemana. Are un MSRP de 699 USD si va fi disponibil pe 30 mai 2024.

ROG Strix XG27UCG 4K de 27 de inchi este primul monitor LCD din lume cu un mod dual care permite utilizatorilor sa comute cu usurinta intre imaginile native 4K @ 160 Hz si imaginile FHD @ 320 Hz prin intermediul unei taste rapide a monitorului, oferindu-le cea mai buna performanta posibila si vizuale. Panoul Fast IPS 4K are o densitate de pixeli de 164 de pixeli pe inch (PPI) si un timp de raspuns GTG de 1 ms asigura niveluri extreme de detalii si imagini de joc ultrafinare pentru niveluri de imersiune de neegalat. Pentru un plus de confort, suportul compact al XG27UCG elibereaza spatiu pe desktop si are, de asemenea, o canelura care poate fi folosita pentru a sustine dispozitivele mobile. XG27UCG ofera utilizatorilor o multitudine de optiuni de conectivitate, inclusiv USB Type-C® Power Delivery, DisplayPort™ 1.4 si HDMI® 2.1.Actualizare firmware pentru ROG Swift OLED PG27AQDM

Cea mai recenta actualizare de firmware pentru PG27AQDM adauga caracteristica OLED Anti-palpaire. Actualizarea poate fi descarcata de pe https://rog.gg/PG27AQDM_FWupdate .

 Nota:

[1]. In comparatie cu un ROG OLED PG27AQDM care arata o fereastra 100% alba in modul SDR.