AGON by AOC lanseaza monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK si CU34G2XP/BK dedicate pasionatilor de gaming
3/35658
calendar_month 05 Dec 2023, 11:55


AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming si accesorii IT din lume, anunta lansarea a doua noi monitoare dedicate gamingului, ambele cu diagonale de 34″ (86 cm): AOC GAMING CU34G2XE/BK si modelul mai avansat, CU34G2XP/BK. Aceste doua monitoare au fost proiectate pentru a impinge granitele imersivitatii in jocurile video, oferind in acelasi timp un raport pret/performanta foarte bun. Modelele CU34G2XE/BK si CU34G2XP/BK au fost concepute pentru a oferi jucatorilor o imagine panoramica de inalta calitate.

La baza acestor monitoare se afla un panou VA curbat 1500R, care dispune de o rezolutie WQHD (3440x1440, aspect 21:9). In timp ce modelul CU34G2XE/BK exceleaza prin rata de reimprospatare de 144 Hz si suportul HDR10, modelul CU34G2XP/BK dispune de limitele cu timpi de raspuns de pana la 1 ms GtG si o rata de reimprospatare de 180 Hz asociata cu suportul DisplayHDR 400. Aceste caracteristici asigura imagini vibrante si un gameplay deosebit de fluid.


   
CU34G2XE/BK: Jocuri fara intreruperi

Datorita panoului VA curbat 1500R, a rezolutiei WQHD (3440x1440) si a ratei de reimprospatare de 144 Hz, modelul CU34G2XE/BK ofera reteta ideala pentru imagini clare si un gameplay fluid. Functia MBR (Motion Blur Reduction) permite monitorului sa atinga un timp de raspuns MPRT de 1 ms, ceea ce se traduce prin minimizarea completa a efectului de ghosting. Compatibilitatea ecranului cu standardul HDR10 permite monitorului sa afiseze continut HDR, adaugand un nou nivel de realism jocurilor.

Conectivitatea este asigurata de un conector DisplayPort 1.4 si de un conector HDMI 2.0. Modelul CU34G2XE/BK a fost dezvoltat cu focus pe functionalitate si flexibilitate. CU34G2XE/BK este prevazut cu un suport simplu, dar robust, care ofera reglarea inclinarii, permitand utilizatorilor sa gaseasca astfel unghiul de vizualizare perfect. In plus, montura VESA 100 permite utilizarea unui brat pentru monitoare, cum ar fi AM420B de la AOC.

CU34G2XP/BK: Mai rapid si mai precis

Pentru utilizatorii care sunt in cautarea unei experiente de joc mai sofisticate, CU34G2XP/BK dispune de o rata de reimprospatare mai rapida de 180 Hz. Datorita capacitatilor sale de supratactare a pixelilor (Overdrive), ecranul atinge timpi de raspuns de pana la 1 ms GtG, fiind astfel o alegere potrivita chiar si pentru scenariile competitive. Cu toate acestea, CU34G2XP/BK nu se rezuma doar la viteza. Ecranul certificat VESA DisplayHDR 400, asigura un  contrast profund si imagini vii in titlurile single player, cu ritm mai lent si bazate pe poveste.

Timpul de raspuns MPRT de 1 ms, realizabil prin intermediul modului MBR, permite o persistenta scazuta a pixelilor, ceea ce il face ideal in scenarii competitive unde fiecare milisecunda conteaza. 

Modelul este o alegere potrivita nu doar pentru gaming ci si pentru crearea continutului digital. Acoperirea de 99% a spatiului de culoare sRGB asigura o acuratete a culorilor foarte buna pentru sarcinile ce necesita precizie cromatica.

Acest model ofera conectivitate suplimentara cu doi conectori DisplayPort 1.4 si doi conectori HDMI 2.0. Suportul ergonomic permite reglajul pe inaltime, inclinare si pivotare asigurand astfel o utilizare ergonomica si confortabila.

Caracteristici comune

Ambele modele ofera suport pentru Adaptive-Sync, iar modelul CU34G23XP/BK dispune de suport AMD FreeSync Premium pentru experienta de gaming fara efecte de tearing. De asenea, raspunsul imaginii este aproape instantaneu, datorita lag-ului de intrare redus. Cele doua modele pot fi controlate si prin suita software G-Menu creata special de AOC pentru a controla meniul OSD, imbunatatind astfel experienta utilizatorului. Cu tehnologia Flicker-Free, Low Blue Mode si Shadow Control, AOC protejeaza ochii utilizatorilor, acordandu-le in acelasi timp un avantaj in scenariile de joc slab iluminate. Fiecare model suporta, de asemenea, modurile Picture-in-Picture si Picture-by-Picture pentru a afisa doua surse simultan.

Pret si disponibilitate 

AOC GAMING CU34G2XE/BK va fi disponibil din decembrie 2023 la pretul recomandat de 1784 lei. AOC GAMING CU34G2XE/BK va fi disponibil incepand din decembrie 2023 la pretul recomandat de 1983 lei.