hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  80 de ani de la primul Canon. Se numea Kwanon si era un prototip

80 de ani de la primul Canon. Se numea Kwanon si era un prototip

calendar_month 02 Sep 2014, 14:00
In 1934, Canon prezenta primul aparat foto al companiei, un prototip denumit Kwanon Camera si care reprezenta de fapt incercarea inginerilor niponi de a propune o solutie foto care sa poata concura cu succes aparatele europene. Kwanon devenea astfel primul aparat foto cu obturator in plan focal de 35mm din Japonia, se arata intr-un comunicat de presa al Canon.

In 1936, la doi ani de la crearea modelului Kwanon si dupa nenumarate incercari si erori, Canon lanseaza Hansa Canon, primul aparat comercial cu obturator in plan focal de 35 mm, inregistrand in istorie compania ca producator de aparate foto.
Cumpara de la Emag.ro camere si accesorii Canon la preturi speciale
In 1959, Canon prezinta primul aparat SLR al companiei, Canonflex, urmat in 1961 de Canonet, un aparat rangefinder extrem de apreciat care a luat piata prin surprindere, stocul pentru o saptamana vanzandu-se in doar doua ore.
Succesul inregistrat de modelul de mai sus asigura companiei rampa de lansare catre topul industriei, iar ceea ce a urmat a confirmat evolutia producatorului catre pozitia de lider, alaturi de alte companii concurente de prestigiu. 

Sondaj

Ce placa video aveti?