Vacante fara stres cu ajutorul casei inteligente
3/36905
calendar_month 12 Iun 2024, 15:03


Atunci cand planificam vacanta mult asteptata, dorim sa ne asiguram ca luam o pauza de la viata de zi cu zi, avand timp doar pentru a ne relaxa. De aceea, pe durata acestei perioade este deosebit de important sa ne asiguram ca locuinta noastra este corect securizata, astfel încat sa nu ne îngrijoram, întrebandu-ne constant daca este totul în regula în absenta noastra. Somfy ofera solutii inteligente pentru a ne oferi linistea de care avem nevoie, controlul total si senzatia de siguranta.

Sezonul de vara

Vacantele sunt momentele pe care le asteptam cu nerabdare, pentru a ne relaxa putin si a descoperi locuri noi. Unii prefera drumetiile pe munte, altii calatoresc la malul marii. Apoi sunt cei care doresc sa exploreze colturi necunoscute ale lumii, optand pentru regiuni exotice sau orase pitoresti europene. Un lucru este sigur – în timp ce ne relaxam pe plaja, catarandu-ne pe munte sau explorand atractiile orasului, sentimentul de îngrijorare în privinta sigurantei locuintei noastre nu ar trebui sa existe. Astfel, o securizare adecvata a proprietatii devine un element cheie, permitandu-ne sa ne bucuram de vacanta noastra fara griji inutile. Ce putem face pentru a ne asigura ca locuinta noastra ramane intacta pana ne întoarcem? Solutiile pentru o casa inteligenta pot ajuta.

Accesul în proprietate si garaj

Înainte sa pleci în vacanta de vis, ar trebui sa te asiguri ca locuinta ta este securizata adecvat împotriva furtului sau a evenimentelor neasteptate. O idee buna ar fi sa începi cu verificarea potentialelor puncte de acces pentru un oaspete nedorit. În primul rand, poarta. Daca optezi pentru o poarta electrica, poti controla pozitia ei în orice moment. Motoarele Somfy folosesc tehnologia radio io-homecontrol pentru a oferi feedback în timp real. Chiar si atunci cand suntem departe de casa, putem afla rapid daca poarta este închisa în siguranta. Modelul Elixo 3S M io merita o mentiune speciala în acest caz. Este un operator puternic si eficient, ideal pentru portile culisante. Acesta se remarca prin functionarea silentioasa si viteza cu care deplaseaza poarta la o latime de 3m în 15 secunde. O alta solutie excelenta este operatorul Axovia 3S io pentru porti cu o lungime a fileului de pana la 2m si o greutate de pana la 200kg. Dispune de o detectare amperometrica a obstacolelor si opereaza fotocelulele incluse în kit. Unitatea de control permite controlul iluminarii exterioare. Include, de asemenea, un închizator automat de usi si scenarii inteligente care pot fi gestionate din aplicatie. Astfel, poti deschide poarta indiferent cat de departe esti de casa, iar cand parasesti locuinta, nu trebuie sa cobori din masina pentru a închide poarta – o poti face de la distanta folosind aplicatia de pe smartphone sau controlul vocal. În plus, vei putea sa îi lasi pe vecini sa ude gazonul în absenta ta.

Dar sa nu uitam de usa garajului. Dexxo Compact io, un operator disponibil în doua versiuni, ofera o securitate de lunga durata: Compact 600 io si Compact 750 io. Atunci cand usa se deschide sau închide, operatorul se opreste automat în momentul în care detecteaza un obstacol. Daca pleci în graba, poti folosi aplicatia pentru a verifica daca usa garajului tau este deschisa sau închisa, indiferent unde sau cat de departe te afli. Si, daca ai un curier în vizita în timp ce esti în vacanta, poti deschide usa de la distanta astfel încat sa poata lasa coletul la proprietate.Ce alte solutii pentru usi de garaj exista? Una dintre ele este Dexxo Smart 800 io de la Somfy. Acest operator inteligent si usor de utilizat are capacitati de iluminare exceptionale – este sincronizat cu miscarea usii de garaj si poate fi controlat separat, de la distanta sau prin aplicatia TaHoma® de la Somfy. Un alt operator remarcabil este Dexxo Smart 1000 io, puternic si fiabil, cu o forta de tractiune de pana la 1000N. De asemenea, acesta poate fi adaptat la diferite tipuri de porti si conditii de utilizare.

Mai mult, o locuinta conectata nu se refera doar la siguranta, ci si la confort si acces facil. Imagineaza-ti sa vii acasa pe o vreme ploioasa. Cu ajutorul solutiilor pentru casa inteligenta, nu va fi nevoie sa iesi din masina si sa te uzi pentru a deschide poarta. De asemenea, este un sprijin important pentru persoanele în varsta si cele cu dificultati de mobilitate, care au nevoie de ajutor în activitatile de zi cu zi. Datorita inovatiilor lor, instrumentele pentru o casa inteligenta vor creste siguranta persoanelor în varsta, iar acestea se vor simti mult mai în siguranta în propria lor casa.

Alarme si interfoane video de la Somfy

Simpla securizare a intrarii în proprietate nu este suficienta. Pentru o protectie completa, o varianta buna ar fi sa instalam si alarme, camere de supraveghere si un sistem de interfon video, îmbinate într-un singur ecosistem inteligent pentru casa. Sistemele inteligente va permit sa monitorizati casa de oriunde va aflati. Portofoliul Somfy include Home Alarm Essential si Home Alarm Advanced. Sistemele de alarma Somfy sunt echipate cu senzorul patentat IntelliTAG®, care poate detecta vibratiile usilor si ferestrelor, distingand cu precizie între vibratiile obisnuite cauzate de vant sau de impactul unei mingi, si tentativele reale de efractie. Daca este detectata o activitate suspecta, sistemul declanseaza imediat procesul de descurajare si trimite o notificare pe smartphone pentru a putea lua masurile adecvate. Combinate cu senzori si camere atent selectate, avem capacitatea de a ne supraveghea proprietatea în orice moment si oriunde, crescandu-ne sentimentul de siguranta.

O alta facilitate este interfonul video – V500 PRO io Connect – care va face posibil sa vedem cine se afla în fata casei prin intermediul video si sa deschidem si închidem usa sau poarta de acces în mod remote. Monitorul interior nu ne va informa doar audio cand soseste un vizitator, ci va trimite si o notificare cu o fotografie a vizitatorului pe toate smartphone-urile conectate la aplicatia Somfy Protect. Daca cineva suna la usa în absenta noastra, V-Connect de la Somfy ne va arata cine se afla la intrare si ne va permite sa vorbim cu vizitatorul în mod remote, simuland astfel prezenta noastra acasa. Ca aspect suplimentar pentru a creste confortul si accesibilitatea, putem deschide si închide poarta de acces direct de pe panoul masinii.

Protectie cuprinzatoare

Datorita acestor metode inovatoare, Somfy ne permite sa protejam eficient casele si sa ne bucuram de vacante fara a ne îngrijora în privinta securitatii proprietatii noastre. Motoarele pentru usi de garaj si porti, alarmele, interfoanele video si alte solutii pot fi integrate într-un singur ecosistem, folosind unitatea de control TaHoma® switchde la Somfy. Tahoma® switchîmbina tehnologia de ultima generatie cu flexibilitatea, adaptandu-se oricarui stil de viata si nevoilor individuale.