Solutiile de securitate smart castiga increderea romanilor - 7 din 10 utilizatori nu s-ar putea lipsi de ele
3/36756
calendar_month 23 Mai 2024, 12:00


59% dintre utilizatori folosesc o singura aplicatie pentru toate componentele smart

Solutiile de monitorizare vizuala si verificare video, prioritare pentru 45% dintre clienti

Cei reticenti invoca în principal pretul. 31% spun ca aceste produse au un pret prea ridicat

Modernizarea sistemului de securitate existent si migrarea catre solutii smart reprezinta unul din primii pasi pentru a asigura rapid si simplu protectia casei si a familiei. Aproape 70% dintre romanii care au optat pentru sisteme de securitate inteligenta afirma ca le vor recomanda cu încredere, iar circa 60% dintre utilizatori au folosit o solutie care permite gestionarea tuturor dispozitivelor inteligente ale locuintei printr-o aplicatie unica, potrivit unui studiu realizat de ASSA ABLOY Opening Solutions Romania, liderul pietei locale în solutii de acces.„În societatea digitalizata de astazi, tot mai multe familii aleg sa investeasca într-un sistem de securitate smart pentru a beneficia de un nivel modern si eficient de protectie. Din randul clientilor romani care au adoptat aceste solutii inteligente, 68% afirma ca le-ar recomanda cu încredere altora, în timp ce doar 6% sunt sceptici cu privire la beneficiile acestei achizitii. Pe de alta parte, 59% dintre utilizatori au apelat la o varianta care combina componentele inteligente ale locuintei într-o singura aplicatie”, a declarat Florin Tihulca, Director, Head of Romania, ASSA ABLOY Opening Solutions Romania.

Analiza realizata de filiala locala a grupului suedez ASSA ABLOY mai arata ca 62% dintre romanii care au optat pentru o solutie de securitate inteligenta a locuintei se declara foarte multumiti de achizitie, iar 19% spun ca se simt mai în siguranta.

Totodata, 14% dintre clienti considera ca aceste solutii sunt usor de utilizat, în timp ce 11% spun ca acestea le-au îmbunatatit semnificativ viata.

Aproape jumatate dintre clienti vor monitorizare video

Urmatorii pasi în cresterea gradului de securitate al locuintei presupun achizitia unor diverse categorii de produse si sisteme, pornind de la monitorizare video pana la controlul accesului fara chei.

„Dintre cei care au cumparat o solutie inteligenta, 45% au investit în monitorizare vizuala si verificare video, 37% în comunicarea de la distanta pentru usa de la intrare, iar 35% în automatizarea locuintei. Multi au investit, de asemenea, în deschiderea de la distanta a garajului sau a portii prin intermediul telefonului mobil, sisteme de alarma si de siguranta împotriva incendiilor sau controlul accesului fara cheie”, a adaugat reprezentantul companiei.

În schimb, cei care raman reticenti fata de functiile de securitate inteligenta a locuintei invoca în principal pretul. Astfel, 31% dintre acestia considera ca aceste produse sunt prea scumpe, iar 18% sunt multumiti de solutia lor actuala si nu vad argumentele în favoarea unei schimbari. De asemenea, 14% afirma ca nici macar nu au analizat oportunitatea unei astfel de achizitii sau ca nu au încredere în aceste produse, în vreme ce 7% le considera prea complicate si 5% spun ca nu au primit suficiente informatii despre aceste solutii.Yale, principalul brand de solutii de securitate pentru locuinte inteligente, detinut de grupul ASSA ABLOY, a anuntat recent lansarea pe piata din Romania a noii generatii de încuietori Yale Linus® L2. Conceputa pentru a creste confortul utilizatorilor, cu un accent deosebit pe securitate, noua încuietoare smart fara cheie combina designul de ultima ora, functionalitatea si inovatia într-un singur produs.

Cu un grad de constientizare spontana de 23%, Yale se afirma ca un lider major si în sectorul producatorilor de usi de securitate, seifuri, încuietori inteligente, alarme si sisteme inteligente de securitate pentru locuinte.

ASSA ABLOY Romania estimeaza ca piata locala de încuietori smart va creste cu cca. 10% în urmatorii ani, avansul fiind resimtit atat pe segmentul rezidential, dar si pe cel comercial si industrial.