hit.ro  »  Gadgeturi  »  Dispozitive Smart  »  Gadgeturi pentru sportivi

Gadgeturi pentru sportivi

calendar_month 25 Nov 2011, 14:15

Atunci cand cineva iti vorbeste despre tehnologie sau gadgeturi, cel mai probabil te gandesti imediat la un obiect care te va face sa depui mai putin efort pentru o anumita activitate, la conform mai mare sau, pe romaneste, la mai multa leneveala. Exista totusi si o serie de gadgeturi care vor sa contrazica aceasta mentalitate. Este vorba despre cele care sunt dedicate indivilor cu preocupari sportive si care au nevoie in activitatea lor de gadgeturi care sa-i faca mai performanti sau sa le monitorizeze efortul depus in urma unei alergari prin parc. Gizmowatch a relaizat un un clasament al celor mai bune gadgeturi care pot fi de folos atat atletilor profesionisti cat si celor pasionati de miscare.
TANITA - masoara consumul de calorii
TANITA este o coarda de sarit digitala. Costa 19 dolari si in acest pret ofera mai multe functii importante pentru cei care sunt cu adevarat interesati de numarul de calorii arse in urma unei sedinte de antrenament. Pe unul dintre cele doua manere TANITA are montat un mic afisaj cu ajutorul caruia veti putea observa inclusiv cate sarituri ati facut a o sedinta de antrenament, va stoca informatia, iar data vitoare veti stii de cate ori ati topait.

Muse - casti The Athlete in-Ear pentru
Castile in-ear de la Muse sunt probabil instrumentele perfecte pentru cei care prefera alergarile, dar in acelasi timp vor sa asculte si muzica preferata. Castile se fixeaza in ureche si nu exista riscul sa va cada atunci cand alergati. Sunt compatibile cu majoritatea gadgeturilor audio, de la CD playere si pana la cea mai noua generatie de iPod touch si ofera un sunet excelent prin tehnologia Dynamic Microdriver Technology. De stiut: impedanta este de 32 Ohm.

Polar G1 GPS speed and distance sensor
Daca alergati pe distante mari si doriti sa aveti control asupa numarului de kilometri parcursi si chiar asupra vitezei? Atunci Polar G1 GPS este gadgetul perfect. Polar G1 nu se adreseaza doar atletilor. El este excelent si pentru practicantii altor sporturi. Producatorul il recomanda pentru ski fond, caiac canoe si patinaj viteza. Gadgetul dispune de GPS si si senzori de distanta si este compatibil cu alte computere dedicate precum Polar RS200, RS400, S625X sai Polar S725X. Costa 141,24 dolari.

Sky Watch - ceas superezistent cu telefon mobil
Sky Watch este un ceas rezistent la socuri, dotat cu un ecran touchscreen de 1,5 inci prin intermediul caruia puteti folosi functia de telefon mobil a gadgetului. Nu ete primul ceas cu telefon mobil care apare pe piata dar, cu siguranta este un model care trebuie luat in calcul de iubitorii de sport. Are accelerometru cu trei axe, barometru, compas, altimetru, termometru etc. pe langa functia de telefon, Sky Watch functioneaza si ca player mp3, cu o memorie interna de 2GB. Bateria tine 120 de ore standby si 90 de minute de convorbire.

Timex Ironman GPS
Un alt ceas dedicat sportivilor este Timex Ironman GPS. Costa 423,29 dolari dar este un gadget complet pentru atleti. De fapt, numele complet al gadgetului descrie si cam ce face obiectul: "Timex Ironman GPS Global Trainer Watch With HRM". HRM este Heart Rate Monitor - monitoruizeaza activitatea cardiaca in timpul exercitiilor sau alergarii. Are func tie GPS, poate masura viteza de deplasare si distanta si este water resistant pana la o adancime de 50 de metri. 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?