hit.ro  »  Gadgeturi  »  Dispozitive Smart  »  Gadget-urile LOC8TOR previn pierderile frecvente de obiecte

Gadget-urile LOC8TOR previn pierderile frecvente de obiecte

calendar_month 26 Nov 2009, 10:30

Devenite populare in intreaga lume, dispozitivele Loc8tor ofera un mod pe cat de simplu, pe atat de inventiv pentru a regasi diverse lucruri ratacite. Folosind technologia Active RFID, acestea reduc frustrarea si durata cautarii obiectelor personale - chei, telecomenzi, genti, portofele, ochelari - sau a automobilelor parcate. Totodata, Loc8tor permite supravegherea copiilor sau a animalelor de companie si pot ajuta persoanele cu dizabilitati in derularea unor activitati curente.


Loc8tor Lite este un dispozitiv foarte subtire (6mm) si usor (20 de grame), avand dimensiunile unui card bancar. Cu ajutorul sau, regasirea obiectelor pierdute va fi mai simpla decat jocul copilariei "rece sau cald". Dispozitivul va repera pozitiile unor tag-uri de tip mini-breloc, care se vor atasa initial obiectelor "puse sub urmarire". Cautarile pot continua dincolo de usi si pereti, utilizatorul fiind ghidat asupra directiei atat prin sunete care cresc in intensitate si in frecventa, cat si prin leduri gradate in rosu, galben si verde. Este necesara o simpla o rotatie de jur imprejur pentru a afla directia care trebuie urmata. Ledurile se vor aprinde in functie de puterea semnalului. Raza maxima de actiune a dispozitivului Loc8tor Lite este de 120 de metri, aria de cautare fiind suficient de mare in majoritatea scenariilor de utilizare.

"Cu Loc8tor poti elimina disconfortul generat de pierderea cheilor, a ochelarilor, a portofelului sau a altor obiecte personale. Cu mult mai tensionant este momentul in care iti dispare animalul de companie sau, mult mai grav, constientizezi ratacirea unui copil intr-un centru aglomerat sau intr-un parc. In astfel de situatii, gadget-ul Loc8tor functioneaza precum un card de siguranta, contribuind la reducerea stresului zilnic", a declarat Valentin Haicu, reprezentantul Loc8tor in Romania.

Loc8tor Lite poate urmari simultan pana la 4 tag-uri, fiecaruia fiindu-i asociat cate un buton gravat astfel incat sa poata fi folosit si de catre nevazatori.

Loc8tor Plus este modelul superior care ofera si functia de alertare, prevenind pierderea sau furtul lucrurilor. Totodata, adultii vor fi alertati in cazul in care copiii sau animalele de companie vor depasi un anumit perimetru sigur prestabilit.

Din aceasta privinta, efectuarea cumparaturilor in marile centre comerciale, plimbarile prin parc, asteptarile in aeroporturi sau gari, excursiile montane sau mersul la plaja vor presupune mai putine griji.

Loc8tor Plus poate repera pana la 24 de tag-uri si este compatibil si cu accesoriile modelului Lite. Aditional, tag-urile Loc8tor Plus dispun de cate un buton de “panica”, care alerteaza supraveghetorul la simpla apasare de catre persoana aflata in dificultate.

Cautarile cu ajutorul lui Loc8tor Plus sunt mult mai rapide, aparatul fiind echipat cu un ecran LCD care indica prin sageti directia de deplasare.

Gadget-urile Loc8tor Lite si Loc8tor Plus sunt disponibile pentru prima data in Romania, prin intermediul distribuitorului exclusiv VHCI Business Development.
Preturile recomandate sunt de 295 RON, respectiv 595 RON (TVA inclus).

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?